Är du en coachande chef? | BoMentis Coaching House

Är du en coachande chef?

Blogit

Varje ledningsgruppsmedlem är också till 95 procent chef. Alla som sitter i en ledningsgrupp borde därför vara intresserade av ledarskap och vad som är ett bra ledarskap. I vår bok om coachande ledarskap skriver Leni Grünbaum och jag att coachande chefsarbete är till 90 procent attityd och resten handlar om teknik.

Ofta vill vi lära oss en teknik, men verklig coachning förutsätter rätt inställning. Det är lätt att coacha när du ser din medarbetare som en person med potential, en som kan vara kunnig och ha framgång.

Vi lät två personer med gedigen businesserfarenhet läsa och kommentera vår bok: ekonomidirektör Juha Kiljunen och försäljningsdirektör Kalle Riitahaara.

CFO Juha Kiljunen från Administer säger att det lönar sig att läsa boken Valmentava esimies för att

  • både som chef och som medarbetare börja förstå vilken enorm betydelse en positiv attityd och konstruktiv kommunikation har
  • få verktyg och metoder för att analysera och utveckla sin egen emotionella kompetens i arbetslivet
  • kunna möta de snabba förändringarna i arbetslivets principer och verksamhetsmönster med hjälp av coachningens kärnprinciper.

Kalle Riitahaara, försäljningsdirektör på Fennia, rekommenderar också alla att läsa boken:

I många organisationer bekänner man sig till coachande chefsarbete. Men när man frågar vad det innebär kan svaren vara allt mellan himmel och jord. I den här boken ges en klar bild av vad coachande chefskap handlar om och dessutom bjuder författarna på många konkreta övningar genom vilka man kan utveckla sitt eget chefsarbete.

Min uppfattning om coachande chefsarbete fick nya perspektiv när jag läste Ristikangas och Grünbaums bok och samtidigt fick jag ompröva gamla tankemönster. Jag vill hjälpa mina försäljare att utvecklas enligt sin fulla potential och samtidigt själv utvecklas som coachande chef. Den här boken ger mig utmärkta redskap för att lyckas med det. Jag rekommenderar den.”

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste