Huipputiimiksi tiimicoachin avulla | BoMentis Coaching House

Huipputiimiksi tiimicoachin avulla

Blogit
blogi

Erästä asiakastamme lainaten, tiimit voidaan jakaa yksinkertaisesti kahteen kategoriaan: tiimeihin, joissa halutaan ratkoa akuutteja työskentelyä haittaavia ongelmia ja hyvin toimiviin tiimeihin, joista halutaan kehittää vieläkin parempia. Kummassakin tiimissä on taustalla sama tavoite: parantaa tiimin toimintaa. Toisessa huipputiimiyteen on vain enemmän matkaa.

Oli tiimin tilanne mikä tahansa, kehittyminen vaatii aina hintansa eikä yleensä ole vain ihanaa ja voimauttavaa yhdessäoloa. Tästä johtuen tiimit hyötyvät merkittävästi, mikäli niillä on käytössään ulkopuolinen tiimien kehittämisen ammattilainen. Ulkopuolinen ammattilainen tarjoaa tiimille sekä turvallisen prosessin, jossa myös haastavia ja vaikeita asioita voidaan käsitellä rakentavalla tavalla. Tämä on monille tiimeille voimakas oppimiskokemus, jolla on parhaimmillaan myönteisiä, pitkälle tulevaisuuteen heijastuvia vaikutuksia.

Huipputiimiksi ei tulla sattumalta

Joukkueena toimiminen edellyttää määrätietoista työtä, jossa tiimi joutuu käymään läpi myös epämieluisia ja vaikeita asioita. Avoin ja psykologisesti turvallinen työilmapiiri vaatii ihmisiltä työtä, halua ja kykyä altistaa itsensä ja ajattelunsa toisten nähtäväksi. Tämä edellyttää sekä rohkeutta tuoda oma keskeneräisyys ja ihmisyys näkyville sekä luottamusta siitä, että tiimissä ollaan samalla puolella menossa yhteiseen suuntaan.

Huipputiimin elementit (Peitsalo 2020) © BoMentis Oy

Kun yllämainitut kivijalat ovat kunnossa, on tiimillä erinomaiset edellytykset toimia huippujoukkueena. Kyetäkseen tekemään tulosta, joukkueena toimimisen ohella tarvitaan selkeää suuntaa, riittävää henkilökohtaista taitotasoa ja onnistumista tukevia resursseja. Kun koko paketti on kasassa, on tiimillä edellytykset maailmanluokan suorituksiin.

Sinustako tiimien kehittämisen ammattilainen?

Koska tiimien kehittäminen on lähes poikkeuksetta vaativa prosessi, edellytetään tiimin kanssa työskentelevältä ammattilaiselta vankkaa osaamista. Tarpeellisia taitoja ovat muun muassa ymmärrys tiimien dynamiikasta, kyky auttaa tiimiä rakentamaan psykologista turvallisuutta ja erilaisten tiimin kehittämismenetelmien hallinta. Näiden lisäksi taito hyödyntää systeemistä viitekehystä luo syvyyttä tiimin kanssa työskentelyyn, kun sekä tiimin sisäinen että ulkoinen maailma tulevat huomioiduksi.

Mikäli haluat kehittää tiimien kanssa työskentelyn taitojasi, tule mukaan oppimaan tiimicoachingtaitoja! Meillä BoMentiksella on tähän tarkoitukseen kaksi erinomaista koulutusta. Tiimicoachingin perusteet© -virtuaalikoulutus antaa sinulle valmiudet hyödyntää tiimicoachingtaitoja ja -työkaluja erilaisten tiimien kanssa.

Mikäli sinulla on jo coachingosaamista, voit aloittaa suoraan Systemic Team Coach© -koulutuksesta, joka tarjoaa sinulle syvällisen oppimismatkan tiimien kehittämiseen ja ammattimaisen tiimicoach-roolin vahvistamiseen.

Asiakastarinoita

Uskoa omaan tekemiseen tiimicoaching-koulutuksesta

Case Entratum Oy

Koulutus: Systemic Team Coach®

Halusin parasta koulutusta, mitä markkinoilta oli saatavilla tiimicoachingiin liittyen, joten ilmoittauduin mukaan Systemic Team Coach© -koulutukseen. Merkittävin hyöty koulutuksesta on oman tiimicoach-osaamisen ja varmuuden lisääntyminen. Asiakkaat arvostavat koulutusta ja hyvä niin.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Koulutusesite: Systemic Team Coach©

Opiskele tiimityöskentelyn, tiimin johtamisen ja tiimityön kehittämisen ammattilaiseksi.

Lataa tästä

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste