Miksi business coach tarvitsee mindfulnessiä? | BoMentis Coaching House

Miksi business coach tarvitsee mindfulnessiä?

Blogit
blogi

Business coach hyötyy minfulnessista eli mielentaidoista monella tavalla. Se tarjoaa käytännössä hyötyä sekä henkilökohtaisella että ammatillisella tasolla. Mielentaidot ovat taitoja, jossa ihminen oppii hallitsemaan vähitellen yhä enemmän omia reaktioitaan ja suuntaamaan huomion niihin asioihin, mihin haluaa eikä ole liian altis ympäristön ärsykkeille.

Mielentaidot ovat monella tapaa hyödyllisiä taitoja business coachille. Mitä enemmän harjoittelee mindfulnessharjoituksia, sitä enemmän oppii:

  1. Stressinhallintaa: Business coaching työ voi olla stressaavaa, sillä se sisältää paljon vuorovaikutusta ihmisten kanssa ja usein myös haastavia tilanteita. Mutta ennen kaikkea kuormittavuus tulee vahvasta läsnäolon tilasta, jossa tulee keskittyä toisen henkilön maailman ymmärtämiseen ja sen tukemiseen. Mindfulness auttaa hallitsemaan stressiä ja säilyttämään mielenrauhaan kokonaisvaltaisesti kuin haastavissakin tilanteissa, joita jokaisella tulee eteen..
  2. Parempaa läsnäoloa: Mindfulnessin harjoittaminen auttaa kehittämään kykyä olla läsnä hetkessä, mikä on keskeistä tehokkaassa coachingissa. Kun coach on täysin läsnä, hän pystyy paremmin kuuntelemaan, ymmärtämään ja vastaamaan asiakkaidensa tarpeisiin.
  3. Emotionaalista älykkyyttä: Tunnetaitojen kehittäminen on olennainen osa mindfulness-harjoituksia. Tämä voi auttaa coachia tunnistamaan ja hallitsemaan sekä omia että asiakkaan tunteita, mikä on tärkeää empaattisen ja ymmärtäväisen suhteen luomiseksi.
  4. Päätöksentekoa ja keskittymistä: Mindfulness harjoittaa tietoista keskittymistä, mikä voi parantaa keskittymiskykyä ja auttaa tekemään harkittuja päätöksiä nopeasti muuttuvissa tilanteissa.
  5. Itsetuntemusta ja itsehillintää: Mindfulness auttaa coachia tunnistamaan omat ajatusmallinsa ja tunteensa, mikä parantaa itsetuntemusta ja itsehillintää. Tämä on tärkeää, sillä coachin tulee säilyttää objektiivisuus ja välttää omien ennakkokäsitystensä projisointia asiakkaisiin.
  6. Palautumista ja uusiutumista: Säännöllinen mindfulness-harjoittelu auttaa palautumaan työn aiheuttamasta kuormituksesta, mikä on tärkeää pitkäjänteisen työkyvyn ja hyvinvoinnin ylläpitämiseksi.

Muun muassa näiden hyötyjen vuoksi mielentaitojen harjoittelu on arvokasta kaikille systeemisille business coacheille. Mindfulness-harjoitukset auttavat kehittämään sekä henkilökohtaisia että ammatillisia taitojaan ja niitä voi myös hyödyntää suoraan asiakastyöhön.

Alumnitilaisuus 21.8.2024: Läsnäolosta voimaa coachaukseen: Lue lisää tästä

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste