Miltä tuntuu olla valmennettavana? | BoMentis Coaching House

Miltä tuntuu olla valmennettavana?

Blogit
blogi

Valmennettavana oleminen on mielenkiintoista, antoisaa ja opettavaista. Uuden oppiminen, uusien näkökulmien kuuleminen, palaute ja niistä muodostuva ajatustyö on kiehtovaa sekä kasvattavaa. Valmennettavana oleminen lisää itsetuntemustani: missä olen hyvä ja missä voin parantaa. Myös helposti saatavilla oleva apu ja tuki ovat tärkeässä linkissä kehityksen ja kasvamisen matkalla. Valmennettavana oleminen tuntuu jännittävältä, mutta myös rohkaisevalta.

Mitä valmentaminen käytännössä on?

Kun minulle tuli jokin asia tai tilanne eteen, mistä en tiennyt, tai mitä en osannut tehdä, niin minulle ei annettu valmista vastausta, että miten tämä kuuluisi hoitaa, vaan minut ”pistettiin” ensin pohtimaan asiaa itsekseni. Minun tuli ensin etsiä ratkaisua omilla aivoilla, vaikka en tiennyt lähtökohtaisesti asiasta mitään. Sillä hetkellä se ehkä tuntui hieman pelottavalta, mutta näin jälkikäteen pohdittuna tuota tilannetta ja toimintatapaa se oli hyvä ja tuloksellinen tapa valmentaa. Koska miksi antaa kaikkea niin sanotusti valmiina tarjottimella, hyötyykö valmennettava siitä loppujen lopuksi ihan kauhean paljon?

Mitä on olla valmennettavana?

Valmennettavana olemisessa on mielestäni tärkeää kuunnella, ottaa neuvoja sekä palautetta vastaan. Koska miten muuten voisi kehittyä? Jos ei ole vastaanottavainen myös rakentavalle palautteelle tai ylipäätään sille, että joku toinen neuvoo ja antaa ohjeita, on vaikea kehittyä. Toinen ihminen kun voi nähdä asiat eri näkökulmasta ja auttaa ajattelemaan laaja-alaisemmin.

Miksi kannattaa olla valmennettavana?

Kasvaminen ja kehittyminen ovat olleet aina niin työelämässä, kuin henkilökohtaisessa elämässäni isossa roolissa. Haluan päästä eteenpäin erinäisissä asioissa, olla parempi versio itsestäni sekä opetella uutta = kehittyä. Siksi tuntuu hyvältä ja innostavalta olla valmennettavana.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste