Mitä on Inner Development Goals eli IDG?
Inner Development Goals on syntynyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja organisaatioiden yhteistyönä, joissa keskitytään johtamiseen, koulutukseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen.
Inner Development Goals on syntynyt tutkijoiden, asiantuntijoiden ja organisaatioiden yhteistyönä, joissa keskitytään johtamiseen, koulutukseen ja yhteiskunnalliseen muutokseen.
Johdon valmentajamme Vesa Ristikangas vieraili Pirha Akatemian Akatemian vartti -ensimmäisessä podcast-jaksossa. Valmentava johtaminen ja valmentava työote ovat yleistyneet johtamismalleina, myös Pirkanmaan hyvinvointialueella. Mutta mitä nämä käsitteet tarkoittavat, miten ne eroavat perinteisestä johtamisesta, ja mitä hyötyä niistä on organisaatiolle?
Asiantuntijatiimin asiakastyytyväisyys oli ollut pidemmän aikaa laskusuunnassa. Asiakkaat eivät saaneet mielestään tasalaatuista palvelua.
Itseohjautuvuus on nykyään monessa organisaatiossa käytetty oivallinen käsite. Ovathan itseohjautuvat yksilöt monen esimiehen unelma.
Tuoreessa podcastissamme Kia Koski ja Executive coach Hannele Haapio keskustelevat siitä, että mitä valmentava johtajuus ja valmentava ote on arjen työyhteisössä.
Valmennettavana oleminen on mielenkiintoista, antoisaa ja opettavaista. Uuden oppiminen, uusien näkökulmien kuuleminen, palaute ja niistä muodostuva ajatustyö on kiehtovaa sekä kasvattavaa.
Jo Sokrates oivalsi aikoinaan, että innostus siivittää oppimista ja kehittymistä. Valmentavalla asenteella ihmiset kehittyvät rytisten ja onnistumisia syntyy väistämättä. Näin tehden toisetkin yksilöt ottavat vastuuta tekemisestään ja kokevat olevansa osa jotain suurempaa kokonaisuutta.
Kun työyhteisön huonoa ilmapiiriä tai konfliktitilannetta ryhdytään ratkomaan, tavoitteeksi voidaan määritellä sovun ja työrauhan saavuttaminen. Mutta mitä työrauha tarkalleen ottaen tarkoittaa käytännössä?
Tutustu Systemic Business Coach® -koulutukseen. Videolla Virpi Takala kertoo kokemuksistaan koulutuksesta.
Tiedätkö, mitä on valmentava ote ja valmentava johtajuus? Oletko kokenut sen konkreettisesti alaisena tai toteuttanut käytännön työssäsi esihenkilönä, asiantuntijana tai kollegana? Minä olen, ja toimiessaan valmentava ote myös tuntuu.
Koetko, että muiden ihmisten haasteet kasautuvat yksin sinun päällesi, etkä kerkeä ymmärtämään kaikkia, tai saamaan aikaan tarpeeksi tyydyttäviä ratkaisuja?
”Et sä mitään oikeasti osaa.” Näin se pieni pirulainen olkapäällä huutelee meille kaikille varmasti toisinaan. Osaamista, tietoa ja taitoa löytyy, mutta emme itse usko täysin siihen. Toisinaan myös sanan ”Kiitos” kuuleminen saa aikaan hämilleen menemisen. ”Ei tää nyt mitään ollut.” Tuttua?
Organisaation menestyminen jatkuvassa muutoksessa olevassa toimintaympäristössä edellyttää kaikkien osallistumista yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen. Meillä ei pitäisi olla taloudellisesti varaa jättää ihmisiä mekaaniseen työhön kuin koneeksi eli toisin sanoen jättää ihmisten aivoja käyttämättä.
Organisaation menestyminen jatkuvassa muutoksessa olevassa toimintaympäristössä edellyttää kaikkien osallistumista yhteisen tulevaisuuden rakentamiseen. Siksi meillä ei pitäisi olla taloudellisesti varaa jättää ihmisten aivoja käyttämättä.
Jos valmentava johtajuus kuuluu kaikille, niin sitähän voi soveltaa muuhunkin kuin johtamiseen. Tein taannoin omassa arjessani oivan havainnon asiasta. Lapseni kysyi eräänä päivänä apua läksytehtävään. Kuten yleensä, sen sijaan että olisin kertonut vastauksen suorilta käsin tai oman näkemykseni siitä – kysyin ”Mitä ajatuksia sinulle tulee mieleen kysymyksestä?”