Vaikuttava johtoryhmän arviointi, Systemic Leadership Pulse© -tähtijoukkueanalyysi
Videolla johdon valmentajamme Vesa Ristikangas kertoo johdon arviointityökalun, Systemic Leadership Pulsen© hyödyistä.
Videolla johdon valmentajamme Vesa Ristikangas kertoo johdon arviointityökalun, Systemic Leadership Pulsen© hyödyistä.
Yhteiset tavoitteet ja yhteinen työ kuulostavat sanoina. ”Kyllähän me nyt tiedetään mitä ollaan tekemässä ja osataan työmme!” Näin ovat todenneet niin monien tiimien jäsenet, ennen kuin silmät ovat avautuneet siihen todellisuuteen, että yhteistä puhetta tarvitaan.
Johdon valmentajamme Virpi Takala haastattelee videolla Peter Peitsaloa siitä, mikä tekee meistä vahvan kansainvälisen kumppanin ja mitä on huomioitava kansainvälisessä yrityksessä toimimisessa.
Liiketoimintaympäristö muuttuu valtavaa vauhtia. Johtoryhmät kipuilevat monien kysymysten kanssa, kuten mikä on se suunta mihin pitäisi olla menossa juuri nyt, ja mitkä ovat ne muutokset, joihin pitäisi olla reagoimassa?
Kokemukset johtoryhmien kanssa työskentelystä ovat osoittaneet sen, mikä lopulta ylläpitää sitä, että tiimit ja johtoryhmät jumittuvat ja kehittyminen lakkaa. Jos oikein yksinkertaistaa, syy on siinä, että valitsemme olla hiljaa.
Työn ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen on yksi merkittävä stressiä aiheuttava asia. Mitä jos työn organisointi perustuisi työhyvinvointiin?
Valmentavan johtajuuden toteutuminen ei ole kiinni vain esihenkilöstä, vaan sitä voi edistää ihan jokainen, omassa tavassaan vuorovaikuttaa toisten tiimin tai organisaation jäsenten kanssa.
Osallistavat johtoryhmävalmennuksemme räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Katso, kun Vesa Ristikangas ja Peter Peitsalo avaavat valmennustapaamme videolla.
Usein seuraavan vuoden suunnittelu koetaan raskaaksi jopa turhaksi prosessiksi: suurella vaivalla aikaan saatu budjetti ja vuosisuunnitelma eivät elä arjessa, tai vanhenee saman tien muutosten takia. Rullaava suunnittelu tarjoaakin joustavuutta perinteiseen budjetointiin verrattuna.
Olipa kerran myyntitiimi, jonka tavoitteet olivat hyvin mietitty. Tavoitteena oli tiettyjen tuotteiden ja palveluiden myynti kappaleet ja eurot. Kun tiimi lähti toimimaan tavoitteiden mukaisesti, lisääntyi naapuritiimissä, eli helpdeskissä, merkittävästi negatiivinen asiakaspalaute.
Vesa Ristikangas on nähnyt parikymmentä vuotta erilaisia johtoryhmiä ja niiden työskentelytapoja. Joukkoon mahtuu niitä, joissa on käsittelemättömiä ristiriitoja ja jännitteitä ja tarve kehittyä huonosti toimivasta tyydyttävän tason johtoryhmäksi.
Miksi yritykset panostavat johtamiseen? Entä miksi johtamiseen panostaminen juuri nyt olisi erityisen tärkeää? Lindström Oy:n Senior Vice President Jari Vihervuori kirjoittaa johtamisen systemaattisen ja pitkäjänteisen kehittämisen merkityksestä BoMentiksen vieraskynässä. Jari myös paljastaa, mikä on ollut hänelle erityisen tärkeä oppi.
Niin ylimmän johdon, HR:n kuin esihenkilöidenkin suusta kuulee usein sanonnan: mä olen aika yksin tämän kanssa! Sen ei tarvitse olla, jos on löytänyt vierelleen edes yhden hyvän kumppanin - ystävän.
Vahva siirtyminen etätöihin on tuonut asiantuntijatyöhön ja sen eri osa-alueiden johtamiseen ainakin itselleni uusia ilmiöitä. Asiantuntijatyön johtaminen on perinteisesti omalta kohdaltani sujunut tuloksia seuraten ja johdettavien kanssa arkikeskusteluita käyden.
Tammikuun podcastissä Anna Lönnrothin vieraana on Akseli Huhtanen, Fitech verkoston oppimisen muotoilija. Anna ja Akseli keskustelevat mm. siitä, mitä oppiminen on, mikä mahdollistaa yhdessä oppimisen ja mitkä ovat tulevaisuuden oppimisen trendit.
Verho laskeutui koko maailman ylle maaliskuussa. Mitä tapahtuu viikon päästä? Näinä pandemia-aikoina se, mitä tapahtuu viikon päästä on kenties mahdoton kysymys, koska emme edes tiedä mitä tapahtuu huomenna. Maailma on tähänkin asti ollut epävarmuuksia täynnä, mutta tänä vuonna olemme hypänneet uudelle tasolle epävarmuuden ajassa.
Tässä jaksossa BoMentiksen valmentajat Marjo-Riitta Ristikangas ja Vesa Ristikangas keskustelevat ilmiöstä, jossa johtoryhmän tai tiimin jäsenet leikkivät, että kaikki on hyvin. Vastalääke leikkimiseen on löytyy johtoryhmän yhteisestä taidosta, konfliktikompetenssista. Miten siis käytännössä johtoryhmä voisi vahvistaa konfliktikompetenssia?
Olen huomannut, että lähes poikkeuksetta johtoryhmissä arvostetaan edelleen syvää asiantuntemusta ja nimenomaan yksittäisen johtoryhmäläisen asiantuntemusta. Onko se ongelma, vai hyve?
Tässä jaksossa BoMentiksen valmentajat Anna ja Peter keskustelevat muun muassa siitä, mitkä ovat huipputiimin tunnuspiirteet ja mitä huipputiimin kehittäminen vaatii.
Kysytkö koskaan itseltäsi seuraavia kysymyksiä: Mikä on johtoryhmämme olemassaolon tarkoitus? Mitähän mahtaisi tapahtua, jos johtoryhmää ei olisi lainkaan? Mitä sellaista johtoryhmän jäsenet voivat saada aikaan yhdessä enemmän, mitä he eivät voisi saavuttaa kukin itsenäisesti?