Unelmien jakaminen on luottamista | BoMentis Coaching House

Unelmien jakaminen on luottamista

Blogit

Tuloksellisessa johtoryhmässä tarvitaan yksilöiden välistä luottamusta, koska luottamus edistää yhteistyötä. Hämmästyttävän vahva luottamuksen rakentaja on omien unelmien jakaminen.

Martin Luther Kingin ”I have a dream – Minulla on unelma” -puhe Washingtonissa 1963 on yksi legendaarisimmista esimerkeistä. Kingin jakama unelma rakentaa vahvan luottamuksen ja yhdistää kuulijat yhteisen toiminnan taakse. Meidän on helppo ryhtyä luottamaan henkilöön, joka kertoo vilpittömästi ihanteistaan, tavoitteistaan ja unelmistaan. Tietenkin unelmien jakamisen vaikutusta vahvistaa, kun ne unelmat ovat jotenkin yhteneväiset kuulijan unelmien kanssa.

Johtoryhmässä on tärkeää synnyttää luottamusta. Seuraava lyhyt tehtävä luo innostuneen ilmapiirin ja vaikuttaa luottamukseen. Jokainen kirjaa ensin itsekseen parissa minuutissa jatkoa kuhunkin lauseeseen.

  1. Minulla on unelma, että…
  2. Kun se unelma toteutuu, … (mitä positiivista siitä on seurauksena)
  3. Kun se unelma toteutuu, me saamme… (anti yhteisölle tai ympäristölle)
  4. Tämä unelma on minulle henkilökohtaisesti tärkeä, koska…
  5. Uskon tähän unelmaan, koska…

Johtoryhmäläiset lukevat vuorollaan omat lauseensa. Vaatii rohkeutta olla vilpitön, mutta se palkitsee. Kannattaa kokeilla – missä tahansa ryhmässä – ja sen jälkeen kysyä mitä opimme tästä.

P.S. Jos guru tarkoittaa pimeydenkarkottajaa, sinäkin olet guru. Unelmista puhumalla karkotat pimeyttä!

Ydinosaamisemme on johtoryhmävalmennuksissa. Tutustu palveluihimme.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste