Johtoryhmä guru innoissaan sikariportaan kuoppaamisesta | BoMentis Coaching House

Johtoryhmä guru innoissaan sikariportaan kuoppaamisesta

Blogit

Välillä näen johtoryhmissä mitä ihmeellisimpiä ilmiöitä. Pahimmillaan kokeneet keski-ikäiset ja maskuliiniset johtajat kilpailevat äänivallasta johtoryhmäpöydän äärellä. Sikariporras on organisaatiotiensä huipulla. Tuulinen paikka, josta kiinnipitämiseen tarvitaan voimakeinoja. Uskoa omaan osaamiseen ja sen itsevarmaan ilmaisuun.

Ääripäät ovat oma juttunsa. Lievempänä ilmiönä niitä myös näkyy – valitettavasti. Mikäli sikariporras -ilmiöön halutaan tarttua, tarvitaan ryhmään pesiytyneen ”pimeyden karkottamista”. Eräs toimitusjohtaja kuvasi muutama päivä sitten kokemustaan seuraavasti:

”On tämä käsittämätöntä. Meillä on käytetty konsulttia konsultin perään ja yritetty saada aikaan muutosta johtoryhmään. Ei ole onnistunut. Tietoa hyvästä johtoryhmästä ja sen toiminnasta on kyllä jaettu, mutta ei sillä ole saatu mitään aikaiseksi. Ennen tämän prosessin alkua myös minä epäilin – mahtaako tästäkin tulla samanlainen kuin aikaisemmista. Onneksi näin ei käynyt. Olet käsittämättömällä tavalla ohjannut keskustelun juuri olennaiseen. Pakotit lempeästi nostamaan esille ne asiat, jotka hiertävät yhteistyömme arjessa. Loistavaa työtä!

Guru on etymologian mukaan pimeyden karkottaja. Johtoryhmässä se tarkoittaa sitä, että johtoryhmään saadaan lisättyä rohkeutta puhua asioista niiden oikeilla nimillä.
Pääsiäinen on toivon aikaa. Pyydä guru paikalle, saat takuuvarmasti muutoksen aikaiseksi.
Vesa Ristikangas,
Johtoryhmävalmentajagurunne

Tutustu uuteen kirjaamme Stellar Management Teams

Meillä on keinoja auttaa, jos haluat itsellesi ja johtoryhmällesi tukea. Ota yhteyttä kirjailija ja johtoryhmäguruun Vesa Ristikankaaseen. Tiesitkö, että gurun etymologia on pimeyden karkoittaja.
Myyntimenestyskirja Johtoryhmästä tähtijoukkue on nyt saatavilla myös englanniksi. Tilaa kirja johtoryhmän kehittämisestä täältä:
Stellar Management Teams, Routledge, London
Johtoryhmästä tähtijoukkue, Alma Talent, Helsinki

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste