Arjen tarina systeemisyydestä
Jokaisella valinnalla on vaikutus, joten kannattaa oppia tiedostamaan miten itse vaikuttaa toisiin. Tässä onkin yksi arjen tarina systeemisyydestä ja sen vaikutuksista.
Jokaisella valinnalla on vaikutus, joten kannattaa oppia tiedostamaan miten itse vaikuttaa toisiin. Tässä onkin yksi arjen tarina systeemisyydestä ja sen vaikutuksista.
Valmentava tiimin johtajuus on erityisesti yhdessäohjautuvuutta - jossa tehdään tiimin yhteistä työtä ja opitaan siitä yhdessä. Mitä eroa sitten on itseohjautuvuudella ja yhdessäohjautuvuudella? Kuuntele, kun johdon valmentajamme Anna Lönnroth kertoo mistä on kyse.
Kun kysytään, mitä hyötyä on tiimicoaching työnohjauksesta, ajatus kääntyy ensimmäiseksi coachin oman osaamisen ja ammattitaidon kehittämiseen. Kun luotettavassa ympäristössä pääsee reflektoimaan omaa toimintaansa, on avoin uusille tavoille katsoa asioita.
Tiimeissä esiintyy monenlaisia haasteita, jotka lähes aina liittyvät syvimmiltään ja yksinomaan ihmisten erilaisuuteen. Meillä kaikilla on omat lapsuuden ja eletyn elämän kautta juurtuneet tapamme kommunikoida muiden kanssa ja reagoida ympäristöömme. Erilaisuus ei ole kuitenkaan huono asia tai este hyvälle ja tuottavalle tiimityölle.
Videolla Executive Coach Peter Peitsalo haastattelee koulutuksen käynyttä Virpi Takalaa. Systemic Team Coach© -koulutuksemme on monipuolinen ja vaikuttava yhdistelmä käytännön tekemistä ja teoriaa
Executive coachit Vesa Ristikangas ja Peter Peitsalo ovat systeemisten tiimicoachien kouluttajia GTCI:n järjestämässä kansainvälisessä koulutuksessa.
Coaching-osaaminen on sitä, että aktivoidaan hyviä laadukkaita keskusteluja ja yritetään löytää yhteisiä tavoitteita, joihin on helpompi sitoutua. Tiimicoach käsittelee hankalia tilanteita yhdessä tiimin tai ryhmän kanssa ja luo tiimin jäsenten välille avointa keskustelukulttuuria.
Tuntuuko sinusta, että työpaikalla on paljon asioita mitkä harmittavat tai piinaavat kaikkia, mutta kukaan ei halua/uskalla ottaa niitä esille?
Työpaikan käytävät voisivat täyttyä naurusta, ilosta ja riemunkiljahduksista. Taukohuoneessa kollegat taputtelisivat toisiaan selkään, kannustaisivat jaksamaan ja työskentelisivät loisteliaasti yhteistyössä. Mutta onko tämä todellisuutta?
Joukkue muodostuu yksilöistä, jotka työskentelevät yhdessä yhteisen tavoitteen eteen. Ei siis auta, vaikka kasassa olisi monta taitavaa yksilöä, jos nämä yksilöt eivät muodosta yhteenkuuluvaa tiimiä.
Yrityksissä panostetaan paljon esihenkilötaitojen kehittämiseen, järjestetään koulutuksia, jaetaan tietoa ja luodaan toimintaa tukevia malleja ja ohjeistuksia. Miksi koulutukseen käytetyt investoinnit kuitenkin usein näkyvät vain kulueränä tuloslaskelmassa, vailla todellista vaikutusta käytännön toimintatapoihin?
Tammikuun podcastissä Anna Lönnrothin vieraana on Akseli Huhtanen, Fitech verkoston oppimisen muotoilija. Anna ja Akseli keskustelevat mm. siitä, mitä oppiminen on, mikä mahdollistaa yhdessä oppimisen ja mitkä ovat tulevaisuuden oppimisen trendit.
Huipputiimiksi ei tulla sattumalta. Joukkueena toimiminen edellyttää määrätietoista työtä, jossa tiimi joutuu käymään läpi myös epämieluisia ja vaikeita asioita. Mikä rooli tiimicoachilla on huipputiimiksi kasvamisen kanssa?
Tiimityökin on toteutettavissa, kunhan vain ensin ymmärtäisimme mitä se on. Organisaatiossa oletetaan, että kun ilmoitetaan, että nyt teemme tiimityötä, niin ihmiset alkavat sitä toteuttamaan.