Johtoryhmän jäsen – Testaa kuinka sitoutunut olet kehittämään omaa toimintaasi? | BoMentis Coaching House

Johtoryhmän jäsen – Testaa kuinka sitoutunut olet kehittämään omaa toimintaasi?

Blogit
blogi

Tähtijoukkueeksi haluavan johtoryhmän jäsenet ovat sitoutuneet oman toimintansa kehittämiseen. Keskeisimmät opit ja oivallukset jaetaan kollegojen kesken, koska jokainen tietää, että kehittymismatka on yhteinen juttu. Erinomaiset vuorovaikutustaidot, konfliktikompetenssi sekä palautetaidot kuuluvat johtoryhmäläisen ydinosaamisalueisiin.

Ilman palautetta jäämme omien tulkintojemme varaan, jolloin vaivumme joko itsetyytyväisyyteen tai sopeudumme entistä syvemmin olemassa olevaan tilanteeseen. Käyttämättä jäävät palautteeseen sisältyvät innostumisen ja kehittymisen jopa galaktiset ulottuvuudet. Palaute onkin tärkeä osa johtoryhmän vuorovaikutussysteemiä ja yksilön sekä ryhmän kehittymisen elinehto. Johtoryhmän jäsenenä sinulla on mahdollisuus oman sekä ryhmän toiminnan kehittymiseen, kun rohkaistut palautteenannossa ja -pyytämisessä.

Johtoryhmästä ei tule tähtijoukkuetta ilman systemaattista panostusta. Tässä muutama idea kirjastamme Johtoryhmästä tähtijoukkue:

 1. Olen utelias
  Tutkin tietoisesti toimintaamme, nuuskin ajattelumme katvealueita ja peilaan ympäristön heikkoja signaaleja. En tyydy vain kuulemaan ja lukemaan, vaan menen myös kokemaan reaalimaailman tapahtumia. Haluan ymmärtää, miten asiakkaamme reagoivat ja tuotteemme/palvelumme toimivat asiakkaiden käsittelyssä.
 1. Opin kyseenalaistamalla
  Olen valmis epäilemään omaa ajatteluani. Etsin syvällistä ymmärrystä ja moniulotteista ajattelua. Tiedostan nopean oppimisen ja kokeilujen merkityksestä kilpailuetuna. Varaan järjestelmällisesti aikaa uusien asioiden oppimiseen. Autan myös kollegoja kyseenalaistamaan minun ajatteluani. Tunnistan omani ja autan kollegojani tunnistamaan oman oppimistyylinsä.
 1. Pohdin systemaattisesti
  Kohdistan sekä yhteiseen että yksilöiden toimintaan reflektiivistä pohdintaa, koska se on oivaltamisen ja oppimisen keskeisin menetelmä. Toimin peilinä tarvittaessa. Ihmettelen ja autan muita ihmettelemään tapahtumia mahdollisimman monesta näkökulmasta.
 1. Luotan toisiin
  Luotan johtoryhmäkollegoihini. Annan tilaa jokaiselle (pyydän/kannustan tarvittaessa) kertoa ryhmässä avoimesti myös itselleni epäedullisia asioita. Olen avoin, en salaa enkä piilottele tietoa, koska näin liiketoiminnan päätökset ovat realistisella pohjalla. Toimin tietoisesti avoimesti asioiden ratkaisemiseksi, ei syyllisten etsimiseksi.
 1. Rikastan vuorovaikutusta
  En kilpaile kollegojen kanssa, vaan pyrin luomaan yhdessä rikastavaa vuorovaikutusta. Olen rakentavia. Haluan tietää, ymmärtää ja hyväksyä toisten erilaiset taustat ja toimintatyylit. Luon myönteistä henkeä johtoryhmään nostamalla toisia. Muistan nauraa usein, koska onnistuminen työssämme vaatii myös iloa ja keveyttä.
 1. Arvostan kollegoja
  Puhun muille toisista arvostavasti ja myönteisessä valossa. Tiedostan vahvasti, että keskinäinen lojaalisuus ja rakentava kulttuuri syntyvät tarinoista, joita kerromme toisistamme ja ryhmästämme.

Miten näitä viedään arkeen?

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste