Paras ystävyys tuottaa tulosta | BoMentis Coaching House

Paras ystävyys tuottaa tulosta

Blogit

Niin ylimmän johdon, HR:n kuin esihenkilöidenkin suusta kuulee usein sanonnan: mä olen aika yksin tämän kanssa!

Sen ei tarvitse olla, jos on löytänyt vierelleen edes yhden hyvän kumppanin – ystävän.

Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän?

Kysyimme asiakkailtamme, mitä paras ystävä liike-elämässä heille merkitsee:

Paras ystävä on rinnallakulkija, haastaja ja tukija. Hänellä on halu auttaa ja hän on aidosti kiinnostunut minusta. Hän puhuu suoraan, kaunistelematta, kuitenkin samalla arvostaen minua, organisaatiotani sekä osaamistamme.”

 

Minä en osta valmennusta tai koulutusta, vaan ostan sellaista yhteistyösuhdetta ja kumppanuutta, joka tuottaa hyötyjä. Eli kiitos teille, toteutatte tätä mielettömän hienosti!”

Ystävä kertoo sinun näyttävän hyvältä, paras ystävä sen sijaan sanoo, kun sinun kannattaisi harkita asun vaihtamista. Liike-elämässä ja yritysmaailmassa suoraan puhuminen ei ole itsestäänselvyys, sillä halutaan näyttää hyvältä ja varmistella omaa businesta. Jotta liiketoimintaystävä voi sanoa, että teillä on jotain mitä kannattaisi korjata, tarvitaan tietty määrä luottamusta ja sen lisäksi rohkeutta kokeilla kestääkö liiketoimintasuhde sen.

Tämä on myös eräänlainen oravanpyörä. Jotta luottamusta syntyy, tarvitsee sen eteen tehdä töitä. Pitää osata antaa itsestään ja ottaa vastaan toiselta. Luottamus ei myöskään syvene, jos ei uskalla ottaa riskiä siitä, ettei tiedä mitä toinen ajattelee tai miten hän asiaan suhtautuu, kun asia nostetaan puheeksi. Myös riskiä siitä, että ei tiedä katoavatko omat liiketoimintamahdollisuudet vai kasvavatko ne puheeksioton jälkeen.

Miten sitten ystävyys ja liiketoiminta liittyvät toisiinsa?

Paras ystävä on mukana niin ylä- kuin alamäessäkin. Yritysmaailmassa paras ystävä tunnetaan kumppanina, joka joustaa tilanteen ja tarpeen mukaan, suhde toimii hyödyntäen molempia osapuolia, niin alamäessä kuin nousukaudellakin.

Kun 2020 maaliskuussa Suomi meni kiinni, niin mitä paras ystävä teki? Paras ystävä eli mukanasi auttaen ja tukien sinua muuttuneissa johtamishaasteissa, yrittäen yhdessä löytää niihin sopivia ratkaisuja ja tullen puolitiehen vastaan miettimättä liikaa oman kassavirtansa optimointia. Esimerkiksi ei asettanut yhteiselle ajatustenvaihdolle mitään aikarajaa tai hintaa, vaan oli valmis käsikädessä selviytymään tästäkin tilanteesta.

Paras ystävyys tuottaa tulosta

Mieti sitä, että jos paras ystävyys ei tuota tulosta, niin miksi esimerkiksi yrityskummeja ym. tukimuotoja on kehitelty ja käytetty iät ja ajat. Parhaan ystävän tuottama lisäarvo tulee siitä, että on luotettava talon ulkopuolinen sparrailukaveri, joka tuntee sinut, organisaatiosi vahvuudet ja heikkoudet, sekä ymmärtää riittävästi liiketoimintaanne. Toiminnan kehitys, omien ajatusjumien ja sokeiden pisteiden havainnointi sekä tuki erilaisiin haastaviin johtamistilanteisiin mahdollistavat nopean reagoinnin, jatkuvan parantamisen sekä positiivisen tuloskierteen.

Case: pandemia tuhosi liikevaihdon

IT Simon Expertit ja Sirpan Kehitys Oy ovat tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan. Heille on vuosien saatossa muodostunut tiivis kumppanuussuhde ja he ovat toisiensa ”parhaita liike-elämän ystäviä”. IT Simon Experteillä oli menossa organisaatiomuutos ja siihen hetkeen iski pandemia. IT Simon Expertit Oy ja Sirpan Kehitys Oy keskustelivat siitä, miten pandemia vaikuttaa IT Simon Experttien suunniteltuun organisaatiomuutokseen. Muutos haluttiin viedä läpi, mutta tapa oli mietittävä uudelleen, sillä suurin osa henkilökunnasta jäi etätöihin. Etätyö sinällään ei ollut uutta organisaatiossa, mutta tässä mittakaavassa ja tässä muutosvaiheessa se koettiin erittäin haastavaksi. Päätettiin, että IT Simon Experttien ja Sirpan Kehitys Oy:n muodostama ohjausryhmä istuu alas ja vaihtaa ajatuksia. Ryhmä mietti ja kehitti erilaisia tukimuotoja niin pandemia-ajalle kuin muutosprosessin eteenpäin saamiseksi. Tämä yhteiskehittely tehtiin miettimättä rahallisia tai ajallisia panostuksia, vaan ainoastaan tavoitteena oli löytää keinot auttaa IT Simon Experttejä eteenpäin.

Sirpan Kehitys Oy:ltä katosi jo aiemmin sovittua IT Simon Experttejä muutostukeen liittyvää tilauskantaa, mutta ystävyys lujittui. Kun kevät eteni ja auringonvalo lisääntyi, lisääntyi myös ymmärrys tilanteesta. Sirpan Kehitys Oy:n liikevaihto notkahti hetkellisesti, mutta panostamalla valittuihin toimiin liikevaihto korjaantui varsin nopeasti. Vuodesta tuli yllättävän hyvä IT Simon Expertteille ja Sirpan Kehitys Oy sai tilauskantansa korjattua yhdessä kehitettyjen palvelujen ansiosta. Molemmat siis voittivat. Sirpan Kehitys Oy totesi, että ei olisi saanut kehitettyä toimintaansa niin hyväksi ilman IT Simon Experttien kanssa tehtyä kehitystyötä. IT Simon Expertit totesivat myös, että organisaatiomuutos olisi epäonnistunut, jäänyt torsoksi, ilman parasta liiketoimintaystäväänsä.

Kukaan ei saanut rahaa kehitystyöstä, mutta silti kaksi bisnestä loistaa vuoden pandemia-ajan jälkeenkin!

Haluatko olla minun ystävä?

Asiakastarinoita

Miksi edistää valmentavaa johtajuutta? Asiantuntijat vastaavat | Lindström & BoMentis

Case Lindström

Valmennus: Valmentava johtaminen

Mitä on valmentava johtaminen ja miksi sen edistäminen organisaatiossa kannattaa? Lindströmillä valmentavan johtamisen kulttuuria on lähdetty rakentamaan yhdessä BoMentis Coaching Housen kanssa. Tällä videolla Lindströmin ja Bomentiksen asiantuntijat kertovat, miksi ja miten me yhdessä edistämme valmentavaa johtajuutta.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Kirjanäyte: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmän rautainen valmentaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste