Tiimicoachingilla tehoa oppimiseen | BoMentis Coaching House

Tiimicoachingilla tehoa oppimiseen

Blogit
blogi

Yrityksissä panostetaan paljon esihenkilötaitojen kehittämiseen, järjestetään koulutuksia, jaetaan tietoa ja luodaan toimintaa tukevia malleja ja ohjeistuksia. Miksi koulutukseen käytetyt investoinnit kuitenkin usein näkyvät vain kulueränä tuloslaskelmassa, vailla todellista vaikutusta käytännön toimintatapoihin?

Miksi jaettua tietoa ei sisäistetä ja miksi se ei saa aikaan pysyvää muutosta esimiesten käyttäytymiseen?

Kannattaisiko ottaa käyttöön tiimicoaching ja lisätä sen avulla tehoa oppimiseen?

Olemme kaikki oppijoina erilaisia ja meillä jokaisella on oma luontainen tapamme ottaa vastaan saamaamme tietoa. Puhumme auditiivisisista, visuaalisista tai kinesteettisistä oppijoista. Kuulemastamme opimme 20%, näkemästämme 30%, mutta jos käytämme oppimismenetelmää, joka antaa meille mahdollisuuden myös itse puhua ja tehdä nousevat oppimistuloksemme huimasti, jopa 90%:iin. Tiimicoachingissa käytämme kaikkia edellä mainittuja oppimisen kanavia:

  1. kuuntelemme muiden tiimiläisten jäsenten tarinoita,
  2. puhumme niistä reflektoiden yhdessä muun tiimin kanssa ja
  3. pääsemme myös itse harjoittelemaan valmentavien kysymysten esittämistä.

Näemme myös coachin tekevän yhteenvetoja fläppitaululla tai muilla välineillä ja istunnon lopuksi mietimme, mitä tapaamisen aikaisista oivalluksista otamme käyttöön omassa työssämme. Seuraavassa tiimicoaching-tapaamisessa käymme vielä yhdessä läpi miten olemme edellisen tapaamisen oppimista itse hyödyntäneet. Kaikki nämä elementit yhdessä juurruttavat saamamme opit syvälle mielemme syövereihin ja antavat potkua käytännön tason muutoksiin.

Tiimicoaching on tehokas ja vaikuttava ja taloudellinen oppimismenetelmä, jonka avulla saadaan tuloksia aikaan. Tämä mahdollistuu kun kaikilla on mahdollisuus osallistua.

Tiimicoachingin avulla tiimi

  • löytää yhdessä tavan edetä kohti tavoitetta
  • antaa tukea ja motivaatiota mennä eteenpäin
  • unelmoi yhdessä ja isommin
  • antaa vertaistukea
  • luo turvaa antamalla mahdollisuuden henkilökohtaiseen kehittymiseen
  • tarjoaa mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen

Esimerkiksi esihenkilövalmennuksen yhteydessä toteutettu tiimicoaching-prosessi sai loistavan alun, kun yksi osallistujista ovesta sisään astuessaan sanoi:

Hei kaverit, olen juuri aloittanut uudessa, vaativammassa tehtävässä ja aion hyödyntää teitä päästäkseni hyvin uuteen tehtäväni sisään.”

Tämä kommentti antoi hyvän alun työskentelylle ja sai osallistujat oivaltamaan tiimicoachingin tarjoamat mahdollisuudet.

Prosessin aikana kaikki toivat aktiivisesti yhteiseen pohdintaan omia esimiestyön haasteitaan ja ryhmä sai moninkertaisen oppimiskokemuksen niitä työstäessään. Ei siis ihme, että valmennuksen päättyessä tiimicoaching oli tämän tiimin jäsenten mielestä yksi valmennuksen ehdottomasti parhaimmista osuuksista. Tiimissä tapahtuva käsittely auttoi arjen esihenkilöhaasteissa ja innosti toimimaan parempana esihenkilönä.

Asiakastarinoita

Lisäpotkua, menetelmiä ja tuoreita näkökulmia tiimityöhön

Case HUS

Koulutus: Systemic Team Coach

Kehittämispäällikkö Petri Näätäsen HUS-organisaatiosta sai koulutuksesta konkreettisia työskentelymalleja sekä näkemystä ja uskoa siihen, että tiimin oppimisvalmiuksien kehittäminen on yksi keskeisimmistä muutosvoimista koko organisaatiolle.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Kasvata rohkeutta coachata tiimejä - tiimicoachingopas

Lataa opas, jossa on vinkkejä siihen, kuinka lisätä rohkeutta toimia tiimicoachina.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste