Uusenergiaa kehityskeskusteluihin | BoMentis Coaching House

Uusenergiaa kehityskeskusteluihin

Blogit

blog_041013-2
Kehityskeskustelut räjäyttivät aikoinaan henkilöstön kehittämisen uudelle tasolle. Keskustelut avasivat väylän liikutella tavoitteita, kompetensseja, strategioita, bonuksia jne. keskustellen organisaatioissa ylös- ja alaspäin.

Engineeringin riemuvoitto

Kehityskeskusteluista muodostui niin onnistunut suorituksen johtamisen selkäranka, että siitä haluttiin vielä enemmän. Useissa organisaatioissa keskusteluihin on lisätty mukaan niin paljon erilaisia prosesseja: tavoitteita, bonuksia, strategioita, kompetensseja, kehittämistä, hyvinvointia jne., että itse keskustelu on muuttunut tekniseksi suorittamiseksi.

Keski-ikäinen prosessi

Kehityskeskusteluja on jumpattu ja junnattu niin kauan, että niistä on tullut pakkopullaa. Kuvaavaa ovat tutkimukset, joiden mukaan yli 50-vuotiaat käyvät keskusteluita tunnollisimmin, mutta kokevat ne vähiten merkityksellisinä.

Johtaja Pirkko, HR:stä, kertoo, kuinka heidän Pohjanmaan parivaljakkonsa Kalle ja Matti voivat jo viikkoa ennen pahoin, kun he joutuvat jälleen suorittamaan keskustelunsa. Toinen kiroilee, että esimies arvioi häntä ja toinen kuinka hän joutuu sietämään tuota valmiiksi kiukkuista kaveria ja arvioimaan häntä.

Muuten yhteistyö sujuu hyvin. Itse hänet, Pirkko, koetaan pääkonttorin piikkikorkoiseksi HR ladyksi, joka kiusaa poikia tällä tapahtumalla.

Paluu yksinkertaisuuteen ja kohtaamiseen

Kehittämiskeskusteluissa on edelleen mahdollisuus palata kohtaamisen räjäyttävään alkuvoimaan, mikä oli keskustelujen suuri innovaatio. Keskeistä onkin tuoreuttaa keskusteluja ja palauttaa keskustelijat pääosaan prosessin sijaan.
Jos kehityskeskusteluista vastaavana haluat energiaa keskusteluihin, niin,

  • Selvitä, mistä ihmiset todella innostuvat?
  • Kuvittele, miten saat keskustelijat pääosaan, keskustelemaan itselleen merkittävistä asioista.
  • Käännä lomakkeiden käsitekieli keskustelijoiden puhekieleksi.
  • Tarkastele kriittisesti, mitä tietoa todella tarvitset keskusteluista. Riisu turha tieto ja prosessit pois.
  • Innostu itse omista uusista ideoistasi, energia tarttuu.
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste