Valmentavat taidot -verkkovalmennus haastaa, sitouttaa ja palkitsee | BoMentis Coaching House

Valmentavat taidot -verkkovalmennus haastaa, sitouttaa ja palkitsee

Blogit
blogi

Milloin viimeksi pyysit työkaverilta palautetta? Olet todennäköisesti jo pohtinut palautteen antamisen taitojasi, ja kenties työyhteisössäsi on tietoisesti kehitetty palautekulttuuria. Mutta että aktiivisesti asettaisi itsensä alttiiksi pyytämällä erikseen palautetta omista tekemisistään – uskaltaisiko sellaista kokeilla? Ajatus voi tuntua äkkiseltään häkellyttävältä, eikä sopivaa tilaisuutta saati sopivia sanoja palautteen pyytämiseen tahdo löytyä. Tämä on otettu huomioon Valmentavat Taidot -verkkovalmennuksessa, jonka valmiilla kysymyspatteristolla palautteen pyytämisen kokeilun voi turvallisesti aloittaa.

Työkaluja mielen työhyvinvoinnin kehittämiseen

Varmasti sinunkin työyhteisössäsi on viime aikoina keskusteltu myös resilienssin ja palautumisen merkityksestä ja tarpeesta. Toki tiedämme, että arjen keskellä pitäisi osata pysähtyä, mutta päässä mellastavaa keskeneräisten tehtävien hälyä on melkein mahdotonta hiljentää. Onneksi Valmentavat Taidot -verkkovalmennus tarjoaa konkreettisia työkaluja harjoitella pysähtymisen ja läsnäolon taitoja.

Annan vielä kolmannen esimerkin. Milloin viimeksi teit arvoinventaarion ja listasit keskeisimmät arvosi näkyviksi? Oletko varmistanut, että konkreettiset tavoitteesi tukevat näiden arvojen toteutumista? Entä tunnistetaanko työpaikan yhteiset arvot tiimissänne ja sitoutuvatko kaikki noudattamaan niitä? Valmentavat Taidot -verkkovalmennus ohjaa pohtimaan myös näitä kysymyksiä.

Pysähtyminen omien arvojen ja kehittymistarpeiden äärelle palkitsee

Pysähtyminen omien arvojen, vahvuuksien, toimintatapojen ja kehittymistarpeiden äärelle ei välttämättä tunnu helpolta – eikä ole tarkoituskaan, sillä sehän on rankkaa työtä, jos tuloksia halutaan. Mutta onhan se toisaalta myös valtavan palkitsevaa.

Valmentavat Taidot ‑verkkovalmennuksen yltäkylläiset aineistot ja tehtävät tukevat ja toisaalta haastavat sinua läpi tämän matkan. Tehtävien parissa kannattaa olla armottoman rehellinen. Järjestelmällisyys ja sinnikkyys olkoon karttasi ja kompassisi. Pysähdy pidemmäksi aikaa niissä kohdissa, jotka sinua erityisesti puhuttelevat ja kutsuvat. Haasta itseäsi. Tee muistiinpanoja. Jos joku tehtävistä tuntuu yllättävän vaikealta, juuri siinä saattaakin piillä se kaikkein arvokkain löytö ja oivallus.

Oppimismatkaa ei tarvitse tehdä yksin

Parasta on, ettei tätä matkaa tehdä yksin. Valmentavan johtamiskulttuurin ydin on siinä, että koko tiimi tunnistaa vastuunsa ja sitoutuu kehittymään ja kehittämään yhteiseksi hyväksi. Verkkovalmennuksessa onkin hienoa ja innostavaa se, että koko tiimi on kanssasi samalla matkalla: me teemme tätä yhdessä, toisiamme tukien ja sparraten, yhdessä kysellen, oivalluksia ja ideoita jakaen. Verkkoaineistoon sisältyvät arjen kokeilut kannustavat testaamaan syntyneitä pohdintoja ja oivalluksia aidossa arjessa, yhdessä kollegojen kanssa.

Valmentavat taidot -verkkovalmennus kasvattaa luottamusta työyhteisössä

Mitä tästä seuraa? Opit matkan varrella varmasti jotain uutta itsestäsi, ehkä myös kehityt reflektoinnissa, ajatustesi jäsentämisessä ja ilmaisemisessa, ja suunta tulevaan kirkastuu. Mutta arvokkainta on kuitenkin se, mikä tapahtuu työyhteisössä itsenäisen työskentelyn, omien pohdintojen ja niiden jakamisen seurauksena: dialogin määrä ja laatu paranevat. Parhaimmillaan tämä johtaa luottamuksen kasvun positiiviseen kierteeseen. Onnea matkaan!

Toimeenpanokyky ratkaisee onnistumisen

Minulla oli tänä keväänä ainutlaatuinen tilaisuus perehtyä Valmentavat Taidot ‑verkkovalmennukseen BoMentiksen ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun yhteistyön puitteissa. Kävin läpi kaikki kuusi teemaa, välillä hypähdellen ja välillä taas syventyen ja ankarasti puntaroiden.

Matkan varrella oli useita helmiä, pysähtymispaikkoja ja oivalluksen kohtia. Yksi keskeisimmistä oivalluksista omassa oppimisprosessissani oli se, että mikään määrä innostusta ja motivaatiota ei vielä riitä saamaan muutosta aikaan. Ratkaisevaa on toimeenpanokyky. Alusta ohjasikin minua treenaamaan arjessa omaa toimeenpanokykyäni ja tulosta alkoi tulla. Siirtymää aikeesta tekoihin voi ja kannattaa treenata. Pienetkin onnistumisen askeleet tuottavat hyvää mieltä.

Tutustu Valmentavat taidot -verkkovalmennukseen

Lue myös: Miten saada lisää vaikuttavuutta johtamisvalmennuksiin?

Esite: Valmentavat taidot -verkkovalmennus

Valmentavat taidot -verkkovalmennus on BoMentiksen valmentajien kehittämä kaikille organisaation edustajille tarkoitettu opiskelukokonaisuus, joka koostuu useasta eri teema-alueesta. Sitä hyödyntämällä organisaatiosi henkilöstö pääsee kehittämään omia valmentavia tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Lataa esite

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste