Miten saada lisää vaikuttavuutta johtamisvalmennuksiin?
Blogit
Jos olet miettinyt, miten paljon rahaa organisaationne on käyttänyt koulutuksiin tai valmennuksiin ja mitä tuloksia on saatu, tämä blogi on tarkoitettu juuri sinulle.
Tyypillisesti valmennuspäivän päätteeksi mitataan heti hyvää fiilistä eli sitä miten osallistujat kokivat koulutuspäivän. Pelkän fiiliksen mittaaminen ei kuitenkaan ole tae toiminnan muutokselle.
Johtamiskoulutuksissa kaadetaan osallistujille usein paljon (uutta) tietoa. Harvoin ongelmat johtamisessa ovat kuitenkaan sidoksissa tiedonpuutteeseen. Lähes kaikki esihenkilöt pystyvät kuvaamaan, minkälaista on hyvä johtaminen.
Jos ja kun tiedon puute tai hyvä fiilis koulutuksissa ei ole pullonkaula, mikä sitten muuttaa toimintaa ja vie saatuja oppeja osaksi arjen toimintaa? Yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella seuraavat kuusi tekijää nousevat ylitse muiden:
Olemme kehittäneet viimeisen parin vuoden aikana valmentavan ajattelu- ja toimintatavan ympärille Valmentavat Taidot -verkkovalmennuksen, joka on merkittävästi lisännyt esihenkilöiden motivaatiota sekä syventänyt valmennustemme vaikuttavuutta.
Valmentavat Taidot on kuuden teema-alueen kokonaisuus, jossa on lähes 40 erillistä sisältömoduulia liittyen valmentavaan tapaan toimia. Jokainen moduuli sisältää videoita, podcasteja, pohdintatehtäviä, artikkeleita, arviointeja sekä ennen kaikkea ohjattuja soveltamisia jokaisen arkeen.
Valmentavat Taidot -verkkovalmennus on tehty jokaiselle työelämässä toimivalle. Se ei siis ole tehty ensisijaisesti esihenkilöille, vaan jokaiselle asiantuntijalle, tiimiläiselle, joka tekee yhteistä työtä asiantuntijana tai projektijohtajana organisaatiossa.
Valmentavat Taidot -kokonaisuus on verkossa toteutettava valmennuskokonaisuus, jonka avulla saadaan aktivoitua yhteiseen oppimisprosessiin myös tiimiläiset. Kun perinteisesti vain esihenkilöitä on koulutettu, olisi tärkeää saada myös tiimiläiset mukaan yhteiseen oppimismatkaan. Alla on kuva, jossa on väreillä kuvattu samat kaksi esimerkkiä: A-tilanteessa perinteinen malli ja B-tilanteessa vastaavasti valmennuskokonaisuus, jossa johdettavat ovat myös mukana.
Tilanteessa A esihenkilö soveltaa opittuja omassa tiimissään (tiimiläiset vihreitä neliöitä).
Tilanteessa B sen sijaan esihenkilö ei ole yksin tekemässä muutosta.
Vaikuttavuutta saadaan merkittävästi lisättyä, kun esihenkilöiden ei tarvitse tehdä omaa muutostyötään yksin. Kun koko tiimi saadaan valjastettua oman ja yhteisen työn kehittämisen äärelle, tuloksia syntyy. Kun esihenkilöt alkavat soveltaa valmentavaa otetta oman tiiminsä kanssa, koko tiimin toiminta muuttuu valmentavaksi.
Olen vakuuttunut siitä, että vaikuttavilla valmennuksilla saadaan aikaan parempaa johtamiskokemusta, joka vastaavasti lisää työntekijäkokemuksen laatua ja sen myötä asiakaskokemus parantuu. Tulokselliset valmennukset keskittyvät toimintatapojen muuttamiseen käyttäytymisen tasolla. Mitä monipuolisemmat tukirakenteet ja harjoitteluohjelmat ovat olemassa, ”luokkahuoneessa” opitut ja oivalletut toiminnat saadaan siirrettyä osaksi arkea! Ajasta ja paikasta riippumaton oppiminen tukee kokonaisuutta. Kysy lisää, niin osoitamme sanat teoiksi.
Innostuin Valmentavat taidot -verkkovalmennuksesta sen vuoksi, että sen myötä ihan jokainen kuntaliittolainen saa mahdollisuuden oppia, mistä valmentavassa vuorovaikutuksessa on kyse.
Kaikki asiakastarinatValmentavat taidot -verkkovalmennus on tavoitteellisen työskentelyn, yhteistyötaitojen ja tiimityön vahvistamiseen luotu valmennuskokonaisuus, jossa jokainen voi edetä itselle sopivaan tahtiin. Tilaa demo ja kuule lisää verkkovalmennuksesta.