Esimiehet pois vastausautomaatin roolista | BoMentis Coaching House

Esimiehet pois vastausautomaatin roolista

Case Helsingin yliopisto

Koulutus: Valmentava esimies©

Helsingin yliopistossa vallitsi organisaatiouudistus, jonka myötä eri organisaation tahoilta vaadittiin tinkimätöntä yhteistyötä. Oli tärkeää saada opintopuolen palvelut sekä hallinnon esimiehet puhaltamaan yhteen hiileen ja tavoittelemaan yhdessä uusia, yhteisiä tavoitteita. Muutoksen teki haastavaksi organisaation sen hetkinen henkilöstötilanne, mikä ei ollut paras mahdollinen, vaan se vaati kehittämistoimenpiteitä.

Helsingin yliopiston kehitysjohtaja Susanna Niinistö-Sivuranta tarttui toimeen ja päätti yhdessä HR-osaston kanssa investoida BoMentiksen Valmentava esimies© -valmennuskokonaisuuteen. Valinta oli helppo, sillä kyseiseen valmennukseen oli osallistunut organisaation henkilöstöä jo aiemmin ja Susanna oli kuullut siitä pelkkää hyvää.

”Koimme tärkeäksi saada esimiehille työkaluja johtaa hektistä arkea innostavasti ja mahdollistavalla otteella.”

Esimiehet olivat tähän asti toimineet niin sanottuina ”vastausautomaatteina”, mutta nyt tuosta roolista haluttiin pyristellä irti. Suorien ohjeiden jakelun sijaan henkilöstöä haluttiin alkaa osallistamaan enemmän.

”Toivoimme, että valmennuksen myötä johtamisessa siirryttäisiin työn ’manageerauksesta’ entistä sparraavampaan ja kannustavampaan otteeseen.”

Yhtenäistä johtamista kaikille

Linjauksia haluttiin yhtenäistää ja sen kautta selkeyttää. Organisaatioon haluttiin luoda yhteiskehittämisen kulttuuri. Susanna kertoo, että yhtenäisen johtamistyylin ja puheen avulla haluttiin pyrkiä voimaannuttamaan henkilöstöä välillä ristiriitaisten odotusten keskellä. Vaikka ihmiset ovat erilaisia ja osaaminen monimuotoista, on heitä silti mahdollista johtaa yhteisellä, varmalla tyylillä.

”Vaikka työn vaatimukset vaihtelevat arkipäivässä paljonkin, voidaan silti johtaa valmentavalla otteella.

Jokaisen henkilöstön jäsenen on hyvä tuntea oma rooli tärkeäksi ja näin ollen oma työpanos arvokkaaksi.”

Susannalle jäi Valmentava esimies© -valmennuksesta erityisesti mieleen valmentavan johtajuuden mukainen ajattelu. Oli vaikuttavaa huomata, että esimiesten yhteiseen johtamistapaan liittyvä yhteinen pohdinta ja oivallukset tapahtuvat ennen kaikkea valmentavan otteen myötä.

Valmentava ote edisti vuorovaikutuskulttuuria

Susanna iloitsee, että koulutuksen myötä organisaation yhteistyö on ottanut ison harppauksen eteenpäin ja keskinäinen vuorovaikutus on silminnähden lisääntynyt. Moni esimies on kokenut, että ”vastausautomaatin” rooli on hälventynyt ja avoimelle kommunikoinnille on saatu tilaa. Hän kiittelee valmentaja Vesa Ristikangasta ja koko BoMentista hienosta työstä työelämän hyväksi.

”Jatkakaa työelämän parannustyötä ilolla, asiantuntemuksella ja intohimolla!”

Helsingin yliopisto

on Suomen suurin ja vanhin tiedekorkeakoulu. Vuodesta 1640 se on ollut mukana luomassa reilua ja tasa-arvoista yhteiskuntaa, jota monilla mittareilla pidetään maailman parhaana. Tänään monitieteinen tiedeyhteisö ratkoo ongelmia, jotka koskettavat meistä jokaista, myös kansainvälisesti. 40 000 opiskelijan ja työntekijän tiedeyhteisö synnyttää ratkaisuja, jotka muotoilevat planeettamme ja koko ihmiskunnan tulevaisuutta.

Kirjanäyte: Valmentava esimies

Huippuvalmentajien kirjoittama teos kertoo kuinka esimiestyö perustuu ennen kaikkea oikeaan asenteeseen, positiiviseen ihmiskäsitykseen ja haluun kehittyä.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste