Toimiva tiimi luo työhyvinvointia | BoMentis Coaching House

Toimiva tiimi luo työhyvinvointia

Case Savonia AMK

Savonia AMK:n kuntoutuksen tiimin esimies Maritta Pitkänen & lehtori ja tiimivastaava Anu Kinnunen innostuivat BoMentiksen tiimivalmennuksesta, koska olivat kuulleet hyvää palautetta muilta tiimeiltä.

Aito tarve tiimivalmennukselle

Tiimi koki tarvitsevansa valmennusta, koska tiimissä rooleja uudistettiin ja tiimi sai uusia jäseniä. Uudistukset koskivat muun muassa tiimivastaavan sekä tutkinto-ohjelmavastaavan tehtäviin.

Koulutusvastuupäällikkö ja tiimin esimies Maritta Pitkänen sekä lehtori ja tiimivastaava Anu Kinnunen toivoivat löytävänsä BoMentiksen tiimivalmennuksesta kirkastusta tiimin yhteiselle suunnalle. Yhteistä suuntaa ja tavoitteita tuli kirkastaa. Näiden lisäksi toivottiin tiimiin lisää avoimuutta ja yhteen hiileen puhaltamisen asennetta.

Innostus syntyy aidosta vaikuttamisesta

Maritta-esimiehen mielestä erityisen mieleenpainuvaa tiimivalmennuksessa oli se, että kaikki tiimiläiset osallistuivat innokkaasti tarjolla oleviin tehtäviin ja työskentelyihin. BoMentiksen valmennus oli rakennettu siten, että eteneminen oli tavoitteellista, mutta joustavaa. Tiimivastaava Anu arvosti sitä, että tiimiläiset saivat vaikuttaa päivien sisältöön. Yhteen ääneet Maritta ja Anu totesivat, että tiimivalmennuksen tavoitteeseen päästiin.

Kuntoutustiimin jäsenet kokivat, että valmennus oli erityinen ja se erottui myönteisesti aiemmin käydyistä valmennuksista. Suurin syy tähän oli valmentajan Anna Lönnrothin aito läsnäolo ja kyky kuunnella ja reagoida arvostavasti tiimiläisten kertomaan.

Positiivinen vaikutus hyvinvointiin

Valmennuksen ansiosta tiimillä on nyt yhteinen tavoite kirkkaana mielessä ja siten myös tekemisissä. Nyt tiimi toimii, ja täten myös tuloksia on onnistuttu saavuttamaan paremmin.

”Valmennuksen jälkeen tiimiläisten työhyvinvointi on lisääntynyt. Työhyvinvoinnin parantuminen on merkityksellinen asia myös työn mielekkyyden ja tehokkuuden kannalta”, kertoo tiimin esimies Maritta Pitkänen

Kehittymisen edellytyksenä halu ja turva

BoMentiksen valmentaja Anna Lönnroth onnistui luomaan tiimivalmennukseen turvallisen ja aidon ilmapiirin. Ominainen piirre Annalla oli se, että hän otti valmennuksen etenemisessä huomioon tiimin tarpeet ja toiveet.

Koulutusvastuupäällikko ja kuntoutuksen tiimin esimies Maritta pohtii vielä:

Koen, että ulkopuolisella asiantuntijalla, eli tässä tilanteessa valmentajallamme Annalla, on kyky nähdä tiimin toimintatapa paremmin ja eri näkövinkkelistä. Näiden näkökulmien avaaminen ja erityisesti tiimin haastaminen yhteiseen keskusteluun ovat merkittäviä tiimin kehityksen kannalta.”

Valmentaja Anna Lönnroth puolestaan kehuu Marittaa, Anua ja koko tiimia halusta kehittyä ja lähteä mukaan tiimitoiminnan kehittämiseen. ”Kaikki tiimit eikä heidän vetäjänsä ole yhtä halukkaita altistamaan itseä oppimisen polulle, kun oli tämä kuntoutuksen tiimi. Oli ilo nähdä, että nyt suutarin lapsella on kengät ja halu oppia tekemään niitä vieläkin paremmiksi.”

Tiimin kehittämistä jatketaan

Valmennuksen myötä tiimin keskustelukulttuuri on paljon avoimempaa ja yhteistä aikaa arvostetaan aivan eri tavalla. Tiimi päätti valmennuksen innoittamana varata kalenterista tulevalle syksylle neljän päivän designsprintin, jossa jatkotyöstetään valmennuksessa nousseita aiheita ja syvennetään yhteistyötä edelleen.

Esimies Maritta Pitkänen ja tiimivastaava Anu Kinnunen haluavat kiittää Annan ammattitaitoa ja BoMentista hyvästä yhteistyöstä.

Jatkakaa samaan malliin!”

Tiimin esimies Maritta Pitkänen & tiimivastaava Anu Kinnunen

Savonia-ammattikorkeakoulu

on yksi Suomen suurimmista ja monipuolisimmista ammattikorkeakouluista, jolla on kampuksia kolmella paikkakunnalla: Iisalmessa, Kuopiossa ja Varkaudessa. Savonia palvelee lähes 6000 opiskelijan lisäksi aktiivisesti ympäröivää elinkeinoelämää, joka mahdollistaa sekä opetuksen että oppimisen työelämäläheisyyden.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste