”Valmentavan otteen omaksuminen ihan selkeesti helpottaa johtamistyötä” | BoMentis Coaching House

”Valmentavan otteen omaksuminen ihan selkeesti helpottaa johtamistyötä”

esihenkilövalmennus

En ole yksin!

Sosiaali- ja terveystoimen esihenkilö osallistui johtamisvalmennukseen.

Hektistä, raskasta työtä vaikeassakin työyhteisössä tehnyt esihenkilö oivalsi valmennuksessa, että hän ei itse asiassa olekaan yksin raskaan työkuormansa kanssa. Hän ei voi eikä hänen tarvitse osata tai tietää kaikkea. Työtovereiden osaamiseen kannattaa tukeutua. Heiltä saa sekä henkistä tukea, että konkreettisia vinkkejä.

Ihan mieletöntä – sain kokemuksen, että olen ihan tavallinen ihminen ja minulla on oikeus tuntea näitä tunteita ja kokea näitä kokemuksia!

Osallistamalla tiimin jäseniä saa potentiaalin ja vahvuudet käyttöön

Esihenkilö sai konkreettista oppia siitä, mitä on osallistaminen. Miten sitä voi tehdä uudella tavalla – paremmalla kuin mihin hän oli itse tottunut omassa työhistoriassaan. Hän oppi oman kokemuksensa myötä, että osallistamalla johdettavia erilaisiin asioihin, saadaan kaikkien potentiaali ja vahvuudet käyttöön.

Aito tiimityö on sitä, että asioita ratkotaan ja tehdään yhdessä. Yhteispelillä asiat ratkeavat, täytyy vain uskaltaa pyytää neuvoja ja apua.”

Valmennuksen myötä tiimin luottamus, rohkeus ja yhteishenki kasvoivat

Esihenkilö sai valmennuksesta rohkeutta avata suunsa ja kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja. Pelkästään se, että esihenkilön oma kysyminen on lisääntynyt, on tuonut kokemuksen siitä, että vastauksia saa ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Työyhteisön jäsenet osaavatkin paljon enemmän kuin mitä he aikaisemmin antoivat ymmärtää. Se on tuottanut myös sen, että paine itselle on vähentynyt – kaikkea ei tarvitse tietää itse.

Samalla luottamus omia johtamistaitoja kohtaa on lisääntynyt. Valmentava työskentelytapa on muuttanut työarkea todellisesti parempaan suuntaan:

Itseluottamus omaa tekemistä ja intuitiota kohtaan on vahvistunut. En enää pyörittele asioita jatkuvasti mielessäni, vaan se on jäänyt pois. Ja sehän on lisännyt merkittävästi oman työn tehokkuutta ja mielekkyyttä.”

 

No, ihan selkeästi tämä on helpottanut minun työtäni. Se helpottaa, ja se oikeasti rauhoittaa työyhteisöäni, että minulla on siellä jotakin kättä pitempää.”

 

Kun valmentavia taitoja oppii käyttämään, ne tulevat sitten vähitellen ns. ”luonnostaan”, tämä toimintamalli siis. Ei tarvitse pinnistellä enää. Alkuun moni asia jotenkin tuntuu ihan hassultakin, eli kun aloin kokeilemaan noita juttuja, ei se ollut helppoa. Mutta kun niitä käytin päivittäin niin ei valmentavaa otetta tarvitse enää edes miettiä. Se tulee ihan sieltä selkärangasta ja helpottaa ihan hirveästi.”

Uusista työkaluista konkreettista apua vuorovaikutukseen

Arvokasta valmennuksessa on ollut se, että esihenkilö on oppinut uusia tapoja, kuinka lähestyä erilaisia tilanteita. BoMentiksen valmentajat Anna Lönnroth ja Marjo-Riitta Ristikangas toivat monia työkaluja valmennukseen ja esihenkilö koki valmennuksessa opittujen mallien, kuten esimerkiksi Tiimin tavoitteet todeksi ja Pilarimallin tuoneen johdonmukaisuutta keskustelutilanteisiin.

Mallit ja työkalut ovat jääneet esihenkilön käyttöön työarjessa, ja hän myös soveltaa niitä luovasti, vaikka useampia samassa keskustelussa, kokeillen rohkeasti.

Kokeilkaa valmentavaa otetta ja menkää valmennukseen kehittämään itseänne.” esihenkilö kiteyttää!

Opas johtoryhmän kehittämiseen

Lataa opas, jonka avulla pääset johtoryhmän toiminnan kehittämisprosessissa alkuun.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste