”Valmentavan otteen omaksuminen ihan selkeesti helpottaa sinun työtäsi” | BoMentis Coaching House

”Valmentavan otteen omaksuminen ihan selkeesti helpottaa sinun työtäsi”

esihenkilövalmennus

Sosiaali- ja terveystoimen esihenkilö osallistui esihenkilöille räätälöityyn tiimivalmennukseen.

Osallistamalla tiimin jäseniä saa kaikken potentiaalin ja vahvuudet käyttöön

Hektistä, raskasta työtä vaikeassakin työyhteisössä tehnyt asiakkaamme oivalsi valmennuksessa, että hän ei itse asiassa olekaan yksin raskaan työkuormansa kanssa. Hän ei voi eikä hänen tarvitse osata tai tietää kaikkea. Työtovereiden osaamiseen kannattaa tukeutua ja osallistaa heitä erilaisiin asioihin, sillä siten saadaan kaikkien potentiaali ja vahvuudet käyttöön.

”Aito tiimityö on sitä, että asioita ratkotaan ja tehdään yhdessä. Yhteispelillä asiat ratkeavat, täytyy vain uskaltaa pyytää neuvoja ja apua.”

Valmennuksen myötä tiimin luottamus, rohkeus ja yhteishenki kasvoivat

Esihenkilö sai valmennuksesta rohkeutta avata suunsa ja kyseenalaistaa totuttuja toimintatapoja esimerkiksi kokouksissa. Kysyminen on lisääntynyt sekä kokemus siitä, että vastauksia saa sieltä työyhteisöstä sen sijaan että itse pitäisi tietää kaikki. Myös luottamus omaa tekemistä ja intuitiota kohtaan vahvistui. Asioiden jatkuva pyörittely mielessä jäi pois, mikä lisäsi työn tehokkuutta.

Työyhteisön yhteishenki vahvistui, kun osallistujat pääsivät pohtimaan ja purkamaan asioita rauhassa, sekä päättämään omista asioistaan erilaisissa ryhmätöissä ja työpajoissa.

Uusista työkaluista konkreettista apua vuorovaikutukseen

Esihenkilö kokee valmennuksessa opittujen mallien, kuten 3T:n (Tiimin tavoitteet todeksi) sekä Pilarimallin tuoneen johdonmukaisuutta keskustelutilanteisiin.

Mallit ja työkalut ovat jääneet esihenkilön käyttöön työarjessa, ja hän myös soveltaa niitä luovasti, vaikka useampia samassa keskustelussa, kokeillen rohkeasti.

Esihenkilövalmennus vaikutti työn arkeen konkreettisesti

Valmentava työskentelytapa on muuttanut työarkea todellisesti parempaan suuntaan:

”No, ihan selkeästi se helpottaa sinun työtäsi. Että tämä on se minkä minä olen huomannut. Se helpottaa, se rauhoittaa sinua, se oikeaati rauhoittaa työyhteisöäsi, että sinulla on siellä jotakin kättä pitempää. Kun sitä oppii käyttämään, se tulee sieltä luonnostaan, tämä malli. Ei sitä tarvitse pinnistellä enää. Alkuun varmasti se jotenkin tuntuu ihan hassultakin että alat kokeilemaan noita, mutta kun sitä käyttää päivittäin niin ei sitä tarvitse enää edes miettiä, se tulee ihan sieltä selkärangasta ja helpottaa ihan hirveästi.”

Valmennuksen vetivät BoMentiksen Executive Coachit Anna Lönnroth ja Marjo-Riitta Ristikangas.

Opas johtoryhmän kehittämiseen

Lataa opas, jonka avulla pääset johtoryhmän toiminnan kehittämisprosessissa alkuun.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste