Virtuaalista e-urheiluvalmennusta | BoMentis Coaching House

Virtuaalista e-urheiluvalmennusta

Case Psyche's Royale Gaming ry

PRG:n yhteisövastaava ja e-urheiluvalmentaja Esa Pelkonen kaipasi yhteistyötä toisten coach-ammattilaisten kanssa. Esa kohtasi Dare To Learn -messuilla Kaapelitehtaalla BoMentis, Coaching Housen johdon valmentaja Anna Lönnrothin, mistä alkoi matka uuden maailman valloittamiseen.

Tavoitteena onnistunut virtuaalivalmennus

Esa Pelkosen toiveena oli saada luotua täysin uudenlainen tapa valmentaa sekä kehittää oman e-urheilujoukkueen pelaajista entistä parempia pelaajia. Hän halusi pelaajien heräävän itse miettimään omia tavoitteitaan e-urheilun suhteen. Näiden lisäksi Esa kaipasi pomputtelupintaa omille ideoille ja ajatuksille.

”Tässä projektissa keskeisin asia on se, miten lähdemme rakentamaan tällaista uudenlaista, täysin verkossa tapahtuvaa virtuaalivalmennusta. Aikamoista tutkimusmakailuahan tämä on.”

Valmennusprosessille oli leimallista virtuaalisesti tapahtuva viestintä, joka hoitui videopelaajille suunnatun viestintäohjelma Discordin välityksellä. Prosessin aikana haluttiin testata täydellisen verkkovalmennuksen toimivuutta. BoMentis Coaching Houselta valmennusprosessin ammattilaiseksi valikoitui Systemic Business Coach® Rafael-Eliel Ristikangas, joka omaa henkilökohtaista intohimoa ja kokemusta e-urheilusta.

Valmentajan persoona ja ammattitaito

Valmennuspilotti koostui vapaaehtoisista pelaajista, jotka olivat innokkaita kokeilemaan uutta valmennustapaa. Pilotissa kokeiltiin sekä yksilö- että ryhmäcoachingia niin Esan kuin Rafael-Elielin toimesta. Esa kehui Rafael-Elielin pitävän valmennusistunnoissa langat hyvin käsissään ja teeman kasassa.

”Ryhmäcoachingiin Rafael-Eliel toi ”perusperunan” – ikään kuin sen valmennusjutun, että miksi näin tehdään, mitä coaching on ja miten Pilari-korttipakkaa® voidaan hyödyntää valmennuksissa. Rafael-Eliel piti hommaa hyvin kasassa. Hän oli jo alkupalaverissa tuttavallinen ja helposti lähestyttävä, minkä vuoksi hän soluttautui osaksi e-urheilutiimiä kokonaisvaltaisesti osallistuen aktiivisesti yhteiseen kehittämistoimintaan.”

Menestyksekäs lopputulos

Yhteistyö BoMentis, Coaching Housen kanssa oli Esan silmissä hyvin onnistunut. Esa arvostaa BoMentiksen valmentajien valmiutta liikkua sinne, missä asiakas on.

”Plussaa BoMentis Coaching Houselle joustavuudesta! Valmentajat ovat valmiita liikkumaan asiakkaan luokse ja omaksumaan näin uusia tapoja toimia. En usko, että kaikki valmennuslafkat ovat heti valmiita samaan.”

Valmennus ei jäänyt vain virtuaalisen coachauksen testaamiseksi, vaan siitä jäi käteen myös hyödyllistä pääomaa. Yksilöcoaching-istunnoissa coachit auttoivat pelaajia tavoitteiden kirkastamisessa, mistä pelaajat saivat arvokasta hyötyä.

”Olemme saaneet tiimiimme konkreettisia työvälineitä, kuten erilaisia toimintakulttuurisia malleja, joihin on helppo aina palata ja joita on mahdollista myös vahvistaa.”

Esa Pelkonen, yhteisövastaava ja e-urheiluvalmentaja, PRG ry

Tutustu yrityskohtaisiin valmennuksiimme tästä.

Psyche's Royale Gaming ry (PRG)

on syyskuussa 2018 perustettu voittoa tavoittelematon pelialan organisaatio, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuden järjestää ja osallistua unelmiensa harrastustoimintaan digitaalisten pelien parissa. Toimintaan kuuluu kausittaisen peli-harrastustoiminnan lisäksi myös kilpajoukkueiden valmennusta, erilaisia kilpailuja ja turnauksia sekä pelisuunnittelua.

Kirjanäyte: Valmentava esimies

Huippuvalmentajien kirjoittama teos kertoo kuinka esimiestyö perustuu ennen kaikkea oikeaan asenteeseen, positiiviseen ihmiskäsitykseen ja haluun kehittyä.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste