Virtuaalivalmennukset ovat hyviä ja vaikuttavia | BoMentis Coaching House

Virtuaalivalmennukset ovat hyviä ja vaikuttavia

Valmentava ote etäjohtamisessa

Sosiaali- ja terveyssektorilla työskentelevä asiakastiimimme kohtasi koronan aiheuttaman poikkeustilanteen keväällä 2020. Kun Suomi meni kiinni, niin käynnissä ollut valmennus muokattiin virtuaaliseksi.

Asiakasyrityksen osaamiskehittämisen yksikön edustaja kertoi tuntemuksistaan valmennuksen jälkeen. Kokemukset virtuaalivalmennuksesta olivat erittäin positiivisia. Hyppy tuntemattomaan arvelutti aluksi, mutta lopussa kiitos seisoi. Heittäytyminen uuteen rohkeasti kannatti!

Valmennuksen virtuaalisesti toteutetut viimeiset päivät jättivät niin hyvän mielen osallistujille, joiden yksikkö päätyikin tilaamaan lisäksi heille räätälöidyn etäjohtamisen valmennuksen.

Korona kiritti työyhteisön digiloikkaan

Osallistujista kehkeytyi uudenlaisessa tilanteessa suorastaan virtuaalioppimisen virtuooseja. Kehittämistä kaivanneiden tietoteknisten taitojen vieminen seuraavalle tasolle mahdollistui sitä kautta, että taidot oli yksinkertaisesti otettava haltuun, kun muuta vaihtoehtoa ei ollut.

Neljässä kuukaudessa tehtiin yhdessä huikea digiloikka, jonka ansiosta yhä useampi osallistuja on nyt sinut virtuaalisuuden kanssa ja hallitsee tietoteknisen välineistön.

Vaikka valmennussessioiden kesto tuntui välillä rasittavaltakin, tietynlainen intensiivisyys myös auttoi keskittymään olennaiseen tekemiseen ja viipymään asioiden äärellä, mikä johti oppimiseen ja ajatusten muuttumiseen. Prosessissa päästiin yllättävän syvälle.

Virtuaalisesti voi myös johtaa sekä valmentaa

Mielestäni se on monilta osin näytetty toteen kevään aikana. Jos joku on sitä epäillyt tai jotain miettinyt sen suhteen, niin sitä voi molempia näitä tehdä virtuaalisesti. Mut onhan siinä tiettyjä juttuja, mitä pitää tehdä eri tavalla kun sillon, kun sä oot konkreettisesti vaikka samassa tilassa.

Kuten on todettu, sanottamisen merkitys, ja kun ne tunteet ei välity niin vahvasti kehonkielen tai muiden tällasten merkkien kautta. Niin tietyllä tavalla sama, et on se sitten valmennustilanne tai johtamistilanne, tai mikä tahansa tilanne, tiimin yhteinen hetki tai muu, niin sen jotenkin sanottaminen on todella tärkeää.”

Virtuaalivalmennus oli ajankäytöllisesti tehokkaampi ja ekologisempi toteutustapa

BoMentiksen virtuaalivalmennus tarjosi osallistujien mielessä olleisiin kysymyksiin virtuaalivalmennuksen ja -johtamisen toimivuudesta myönteisen vastauksen. Sen kautta opittiin, että näitä asioita voi hyvinkin tehdä virtuaalisesti, vaikka virtuaalisuus tuokin tietyt reunaehdot tekemiseen.

Koronan kasaamilla synkillä pilvillä oli sittenkin hopeareunus, ja asiakasorganisaatiossa aiotaan hyödyntää oppeja virtuaaliselta valmennusmatkalta myös tulevaisuudessa riippumatta siitä, mitä tuleman pitää.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste