Tutkimusnurkkaus: Tulevaisuuden työelämätaidot | BoMentis Coaching House

Tutkimusnurkkaus: Tulevaisuuden työelämätaidot

Blogit

Koronapandemian sekä uusien teknologioiden myötä työ ja sen tekeminen tulevat muuttamaan muotoaan takuuvarmasti. Mitkä ovat niitä taitoja, joita tulevaisuuden työelämätaitaja tarvitsee?

World Economic Forumin tekemän ”The Future of Jobs Report” analyysin mukaan tulevaisuuden (2022) top 10 työelämätaitoihin lukeutuvat

  1. Analyyttinen ajattelu ja innovointi
  2. Aktiivinen oppiminen ja oppimisstrategiat
  3. Luovuus ja aloitekyky
  4. Teknologinen suunnittelu ja ohjelmointi
  5. Kriittinen ajattelu ja analysointi
  6. Kompleksinen ongelmanratkaisu
  7. Johtajuus ja sosiaalinen vaikuttaminen
  8. Tunneäly
  9. Päättelykyky
  10. Systeemianalyysi

Tulevaisuuden työelämätaidot ovat totta jo tänään. Siksi ajattelemmekin, että on parempi puhua tämän päivän työelämätaidoista, joiden harjoittamisen ja kehittämisen aika on tänään. Pandemia on muutamassa kuukaudessa osoittanut todeksi sitä, miten tärkeää on luoda rakenteita vuorovaikutukselle, oppia uusia taitoja, innovoida, toimia luovasti, ratkaista kompleksisia ongelmia, ymmärtää systeemistä näkökulmaa sekä kehittää keskinäisen keskustelujen laatua samalla hyödyntäen teknologiaa. Maailman kehittyminen yhä kompleksisempaan suuntaan edellyttää yksilöiltä ja tiimeiltä tekemisen muutosta, jossa korostuvat vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot ja niihin liittyen esim. tunneälykkyys, vaikuttamistaidot ja oppimiskyky.

Tämän päivän työelämätaidot siis jo edellyttävät rohkeutta kokeilla ja ymmärtää työn tekemisen ja yhteistyön systeemistä luonnetta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että asiat nähdään ensisijaisesti osana laajempaa kontekstia, ei yksittäisinä suoritteina. Työ tehdään ensisijaisesti yhdessä, ei yksin.

WEF:n raportin mukaan vuoteen 2022 mennessä jopa 54% työntekijöistä tarvitsevat uudelleenkoulutusta. (s. ix, ibid). Taidot eivät kehity ilman tietoista harjoittelua. Me BoMentiksessa tarjoamme mahdollisuuksia treenata. Esimerkiksi systeemiseen ajatteluun perustuvia yksilö- ja tiimicoaching-koulutuksia olemme järjestäneet jo kohta 10 vuotta.

Tutustu avoimiin coach-koulutuksiimme täältä.

Koulutusohjelmistoomme kuuluvat Systemic Business Coach® -koulutus, syventävä Systeeminen mentorcoaching© -koulutus sekä tiimien kehittämiseen keskittyvä Systemic Team Coach© -koulutus.

Me BoMentiksella olemme parhaillaan myös kehittelemässä ”Valmenna itsestäsi työelämätaitaja” -verkkovalmennusta. Jos sinua kiinnostaa itsenäisesti toteutettava verkkovalmennus, olethan meihin yhteydessä!

Lähde: The Future of Jobs Report 2018, World Economic Forum.

Asiakastarinoita

Johtoryhmä tarvitsi aitoa haastamista

Case Ramboll

Valmennus: Johtoryhmävalmennus

Ramboll Finlandin Juha Valtari, kiinteistöjen ja rakentamisen johtaja, jakaa videolla kokemuksiaan johtoryhmän kehittämisprosessista. Lisäksi keskustelussa puhutaan Juhan yksilöcoaching-prosessista, yhteistyöstä BoMentiksen kanssa ja vähän tulevaisuuden mietteistä.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste