Flera konkreta verktyg | BoMentis Coaching House

Flera konkreta verktyg

Case Haaga-Helia

Utbildningen: Systemic Business Coach®

På HAAGA-HELIA genomförde man en skräddarsydd Systemic Business Coach® -utbildning åt 12 lärare som brann för att utveckla sitt kunnande samt lära sig nya redskap för att leda grupper. Överlärare Kimmo Mäki var en av deltagarna.

Färska arbetssätt åt överlärare

Jag ville framför allt få redskap till mitt dagliga arbete. Dessutom ville jag hitta fräscha synvinklar till att coacha lärarkollegiet mer effektivt.

I och med att jag i mitt arbete har satt mig in i pedagogiskt ledarskap och arbetat på ett handledande sätt, har jag lärt mig att man alltid kan bli skickligare på att bemöta människor.

Systemredskapen genast i dagligt bruk

Jag är snabb på att pröva och genomföra nya saker. Från utbildningen fick jag flera konkreta verktyg som jag har utnyttjat i lärarutbildningen. De systemiska modellerna och handlingssätten har visat sig väldigt fungerande i bl.a. individuella utvecklingssamtal. Konsten att ställa kraftfulla frågor har jag fått tillfälle att öva också med grupper.

En gemensam kultur för HAAGA-HELIA

Det absolut bästa var inlärningsprocessen som utbildarna styrde enligt en coachande filosofi. Först presenterade man verktygen, sedan testade vi dem själva. Till slut reflekterade vi över erfarenheterna och sökte tillsammans var vi skulle kunna tillämpa dem. Hela tiden byggde vi tillsammans en gemensam verklighet med ett coachande grepp. Utbildarna utstrålade erfarenhet av motsvarande processer och kunde därför effektivt reagera på gruppens impulser och behov.

Förnya era tankevanor och handlingssätt, lärare!

Utbildningen skräddarsyddes till yrkeshögskolelärarnas behov. Alla lärare kommer i framtiden att behöva ett mer coachande tänke- och handlingssätt. Utöver lärare är denna utbildning nyttig åt alla som vill öka sitt inflytande. Rekommenderar!

 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste