Itseohjautuvuus osaksi työkulttuuria | BoMentis Coaching House

Itseohjautuvuus osaksi työkulttuuria

Sosiaali- ja terveysalalla työskentelevä johtamisen ammattilainen huomasi tarvitsevansa tukea yksilöiden itseohjautuvuuden lisäämiseen ja omien valmentavan johtamisotetaitojen vahvistamiseen, jotta pystyisi tukemaan toisia esihenkilöitä samojen teemojen äärellä. Itseohjautuvuus ja tiimin yhdessäohjautuvuus ovat heidän organisaatiossa keskeisiä tavoiteltavia toimintamalleja.

Työkaluja uutta toimintamallia varten

Osallistujalle itselleen oli merkityksellisintä saada valmennuksesta työkaluja itseohjautuvuusajattelun tukemiseksi, jota hän halusi edistää omassa yksikössään.

Valmennuksesta jäivät mieleeni itseohjautuvuusajattelu ja sisäisen motivaation teoria. Tavoitteeni oli oppia, että miten tukisin omia esihenkilöitäni näissä asioissa.”

Valmennuksesta on jäänytkin elämään positiivinen perinne: kuukausittaisiin esihenkilökokouksiin on yhteistuumin otettu teemoiksi valmentava johtamisote ja henkilökohtaisen itseohjautuvuuden vahvistaminen. Tapaamisissa jaetaan ajatuksia kyseisistä teemoista ja käsitellään aiheita käsitteleviä materiaaleja.

Kokousten tarkoituksena on paitsi tukea ja sparrata toinen toisiamme, myös löytää keinoja saada nekin mukaan, jotka eivät vielä ole niin innostuneita näistä teemoista.”

Kysymyksillä liikkeelle

Osallistujan yksi suurimmista oivalluksista on  ollut, että liikkeelle kannattaa lähteä ensin kysymällä ja keskustelemalla sen sijaan, että antaisi suoralta kädeltä vastauksia. Se on käytännössä myös havaittu hyväksi tavaksi edistää itseohjautuvaa ajattelua työyhteisössä.

Suorien vastauksien sijaan lähden nykyään kysymään ihmisiltä enemmän, että mitä mieltä sinä olet tästä ja mitä itse ehdotat? Siitäkin huolimatta, että minulla olisi ratkaisu jo itselläni tiedossa. Isoin juttu on maltin säilyttäminen.”

Innostus palautetyökalujen hyödyllisyydestä

Osallistujaa miellytti valmennuksessa erityisesti myös Coaching Leadership pulse® 180-asteen johtamisarviointi, joka opetti vastaanottamaan ja jakamaan palautetta aivan uudella tavalla.

Se oli tosi hienoa, että valmennuksessa toteutetun palautekeskustelun kautta saimme työyhteisössämme molemmin puolin uusia ajatuksia ja toimintaideoita käsittelemiimme aiheisiin. Hieno työkalu, joka fokusoi johtamistyön vahvuuksiin ja kehittämiskohtiin.”

 

Pidin myös kovasti valmentavan johtajan palautteenantoa tukevasta Rautalankamallista, jonka kautta pystyi yksinkertaistamaan monimuotkaiset ilmiöt yksinkertaiseen muotoon.”

Ilman palautetta ei ole oikeaa suuntaa kehittämiselle ja omien tavoitteiden saavuttaminen on vaikeampaa kuin silloin, kun palautetta saadaan.

Esite: Valmentavat taidot -verkkovalmennus

Valmentavat taidot -verkkovalmennus on BoMentiksen valmentajien kehittämä kaikille organisaation edustajille tarkoitettu opiskelukokonaisuus, joka koostuu useasta eri teema-alueesta. Sitä hyödyntämällä organisaatiosi henkilöstö pääsee kehittämään omia valmentavia tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja ajasta ja paikasta riippumattomasti.

Lataa esite

Ajankohtaista

Blogit
blogi

Tiimicoachingilla rakennetaan onnistumisia!

Kaikkialla missä ihmiset toimivat yhdessä, esiintyy aika ajoin näkemyseroja ja ristiriitoja, koska se kuuluu ihmisyhteisöihin. Mutta toimivassa tiimissä on tavat puhua luottavaisin mielin myös hankalista ja mieltä painavista asioista. Lue, miten tiimicoachingilla voidaan kehittää avointa vuorovaikutusta ja keskustelukulttuuria.

Blogit
blogi

Miten saada arvostus työyhteisön voimavaraksi?

Arvostus on yksi tavallisimpia organisaatioiden arvoissa esiintyviä asioita. Tiimikulttuuria tai pelisääntöjä muotoillessa listoille ilmestyy usein ”arvostamme toisiamme”. Kuitenkin se, mitä arvostus arjessa oikein on, jää usein konkretisoimatta.

Blogit

Podcast: Millaisessa työyhteistössä sinä haluat työskennellä, Riikka Näveri?

Oletko koskaan miettinyt, millainen on ihanteellinen työkaveri? Miten tunteita tulisi käsitellä työpaikalla, vai pitäisikö niitä käsitellä ollenkaan? Kuuntele, mitä Riikka Näveri kertoo omista toiveistaan ja ajatuksistaan tuoreessa podcast -jaksossamme.

Blogit
blogi

Mitä on työhyvinvoinnin johtaminen

Työhyvinvointia tulisi johtaa monipuolisesti, yhdistämällä sekä strategista että käytännön johtamista. Miksi? Siksi, että työhyvinvointi ei ole vain työntekijöiden etu, vaan se on myös esihenkilöiden ja johdon etu. Hyvä työhyvinvointi heijastuu suoraan myös asiakkaidemme kokemukseen. Haluammehan hyvän asiakaskokemuksen?

Näytä kaikki ajankohtaiset
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste