Johtaja coachina | BoMentis Coaching House

Johtaja coachina

Case VWR

Koulutus: Systemic Business Coach®

VVR:n myyntijohtaja Heli Tuppurainen päätyi Systemic Business Coach® -koulutukseen esimiehensä innoittamana. Tuppurainen oli ollut perinteinen johtaja ja toiminut päivittäisenä ongelmanratkaisuautomaattina. Coaching Housen Systemic Business Coach® -koulutuksessa hän pääsi oppimaan pois vanhoista toimintatavoistaan ja rakentamaan uudenlaista johtamiskäytäntöä valmentavan johtajuuden viitoittamana.

Ensisijainen tehtävä tutkia omia tapoja ja asenteitaan

Tuppuraisen mukaan koulutuksesta on ollut valtavasti hyötyä niin työelämään kuin henkilökohtaiseen elämään. Hän nosti esiin kouluttajien kirjoittamasta Valmentava esimies -kirjasta (Talentum 2014) kohdan, jonka mukaan valmentavan esimiehen ensisijainen tehtävä ensin tutkia omia tapojaan ja asenteitaan. ”Itsetuntemuksesta saa todellista vaikuttamisvoimaa omien johdettaviensa ohjaamiseen”, hän toteaa.

Koulutus on pistänyt Heli Tuppuraisen tutkiskelemaan itseään. Hänen käsityksensä omista vahvuuksistaan ja kehittämiskohteistaan on myös muuttunut. Tuppuraiselle mielenkiintoista oli se, että koulutus ei ollut pelkkää luentoa, vaan enimmässä määrin käytännön tekemistä ja koko ryhmän kokemusten hyödyntämistä.

Pieni ja tiivis koulutusporukka takasi sen, että vaikeitakin asioita oli luonteva ja helppo käydä läpi. Luottamuksellisessa ilmapiirissä pääsi myös itseään avaamaan muille. Erityisen tärkeää olivat kouluttajalta ja muilta ryhmäläisiltä saadut palautteet.

Oppimismatka valmentavaksi esimieheksi

Tuppurainen on omien sanojensa mukaan saanut otettua pieniä ensiaskeleita kohti coachaavaa otetta. Tärkeää hänelle on ollut se, että innostus valmentamista, coachaamista ja systeemistä otetta kohti on löytynyt. Tuppuraisen mukaan koulutus oli erittäin opettavainen matka siihen, miten esimies pystyy valmentamalla vaikuttamaan ja tuottamaan ahaa-elämyksiä.

Ihmisissä on uskomaton määrä potentiaalia, joka vapautuessaan tuottaa suunnatonta iloa! Se, kun huomaa kasvua itsessä ja muissa, se tuottaa työhön äärettömän paljon onnellisuutta!

Tuppuraiselle tärkeää on ollut se, että koulutus on opettanut häntä suhtautumaan myös epäonnistumisiin eri tavoin. Hän kertoo, miten opettavaista on ollut havainnoida omia epäonnistumisia ja käydä niitä lävitse. Oppi on siirtynyt myös esimiestyöhön.

Kun joku epäonnistuu, en enää lamaannu eikä se enää kaada maailmaani, vaan olen oppinut ajattelemaan positiivisemmin. Ydinkysymyksekseni on tullut: ”Miten voisin kehittyä tässä vielä paremmaksi?”

Systemic Business Coach® -koulutus on ollut Tuppuraiselle todellinen oppimismatka työhönsä esimiehenä Hän kertookin, että valmentavassa esimiestyössä huippuhetket ovat niitä, kun näkee ihmisen kukoistavan. Hän kiteyttää muutoksen toimintatavassaan:

”Jotta ihmisissä oleva potentiaali saadaan käyttöön, on häntä haastettava pois omalta mukavuusalueeltaan. Valmentava esimiestyö on minulle haastamisosaamisen kehittämistä, ja siinä olenkin jo huomannut ilokseni edistymistä.”

Haastaminen mahdollistaa oivallukset ja sen, että työstä oppii löytämään iloa ja onnistumista. Tuppuraisen mukaan palkitsevaa on samalla se, kun näkee mekaanisen suorittamisen kulttuurin muuntuvan oivaltamisen kulttuuriksi. Kun valmentava ote organisaatioissa toimii, luo se töihin mukavuutta, kun työkuorma ja vastuut jakautuvat tasaisemmin.

Systemic Business Coach® -koulutus sopii kaikille esimiehille

Systemic Business Coach® -koulutus sopii Heli Tuppuraisen mukaan nimenomaan pitkään esimiehinä toimineille. Tuppuraisen mukaan myös nuoret esimiehet tulisi heti alusta alkaen kouluttaa toimimaan valmentavalla otteella.

Tuppurainen on uransa varrella osallistunut moniin esimieskoulutuksiin, jossa hyvää esimiestyötä on määritelty. Systemic Business Coach® -koulutus syvensi ymmärrystä siitä, mitä esimieheys oikeasti tarkoittaa.

Tämän koulutuksen käytyäni uskon vahvasti valmentavaan esimieheyteen. Isoin muutos minkä olen itsessäni huomannut on se, että tutkin itseäni jatkuvasti. Kysyn itseltäni, että ”olenko valmentava esimies vaiko ratkaisuautomaatti?”

Heli Tuppurainen, Myyntijohtaja, VWR

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste