Kiitos Suomi – aina tukena ja turvana | BoMentis Coaching House

Kiitos Suomi – aina tukena ja turvana

Blogit

Olen nyt asunut viisi vuotta poissa Suomesta. Ajattelin tässä Suomen juhlavuoden kunniaksi pohtia vähän, mitä suomalaisuus minulle ulkosuomalaisena merkitsee.
Kun minulle tuli mahdollisuus lähteä pois Suomesta, en hirveästi hätiköinyt. Silloin minusta tuntui, että Suomi oli liian pieni ja ahdasmielinen. Totuus oli se, että halusin vain pois. Koin pitkään, että en ollut ns. normaali suomalainen. Heavy-musa, mustat hiukset, sosiaalisesti etäinen, yksin alkoholia juova… – nämä kuvaukset eivät mahtuneet minun identiteettiini.

Toisaalta, avoimuus, uteliaisuus ja asioiden loppuun saattaminen olivat sellaisia asioita, joista pystyin itseni tunnistamaan. Olen aina ollut kova tekemään töitä ja kova puskemaan itseäni kohti tavoitteita. Koen, että en olisi tällainen ilman Suomea.
Suomi on mahdollistanut minulle niin paljon kaikkea hyvää, että tuskin pystyn koskaan osoittamaan kiitollisuuttani riittävästi. Olen saanut kasvaa turvallisessa, rakastavaisessa ja huolehtivassa yhteiskunnassa, jossa köyhimmistäkin pidetään huolta. Olen saanut maailmanluokan koulutuksen, jota ilman en olisi myöskään tässä missä olen nyt. Olen saanut mahdollisuuksia omistaa elämäni urheilulle, josta olen oppinut niin paljon.

Tällä hetkellä päällimmäisin tuntemus on kiitollisuus. Olen kiitollinen siitä, että saan kutsua Suomea kotimaakseni. Se tuki ja turva mikä minulla Suomalaisena on mahdollistaa sen, että voin kokeilla siipiäni maailman eri kolkissa. Voin yrittää ja epäonnistua sillä tiedän, että voin aina palata takaisin kotiin.

Suomi-brändi

Kiertäessäni maailmaa en ole juurikaan törmännyt negatiivisiin meilikuviin Suomesta. Jossain vaiheessa huomasin, että se olin minä, joka mainosti niitä Suomen huonoja puolia (pimeys, pimeys, pimeys, kylmyys, loska…). Tämän tajuttuani olen alkanut muuttaa tyyliäni. Sen sijaan, että keskittyisin negatiivisiin puoliin, olenkin alkanut kiinnittää huomiota ja mainostaa niitä positiivisia puolia Suomesta.

Onkin ollut helppoa olla suomalainen, sillä Suomi on onnistunut brändäämään itsensä niin loistavasti maailmalla.

Suomen sauna ja läheiset

On ihanaa aina palata Suomeen vierailulle, koska silloin saa mennä saunaan. Saa syödä lakritsijäätelöä ja halata lähimmäisiä. Olen ollut onnekas siinä, että olen päässyt vierailemaan Suomessa joka vuosi.

Näin aika monta vuotta myöhemmin, alan vasta ymmärtää, miten paljon suomalaisuus oikeastaan määrittelee minua. Nykyisin olen ylpeä siitä, että olen suomalainen ja haluankin korostaa sitä, että meidän pitäisi muistaa kollektiivisesti olla ylpeitä maastamme, joka 6.12 täyttää 100-vuotta!

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste