Läsnäolon voima | BoMentis Coaching House

Läsnäolon voima

Blogit

Olin järjestämässä Suomen ensimmäistä kansainvälistä oppimistapahtumaa, Dare to Learniä. Tunnelma tilaisuudessa oli innostunut ja positiivinen, mutta myös intensiivinen ja hektinen –  ainakin näin järjestäjän näkökulmasta. Yhtäkkiä huomasin yleisön joukossa Twitter-kontaktini, joka on vaikuttanut suuresti ajatteluuni johtajuudesta, muuntautumiskyvykkyydestä ja inhimillisestä vuorovaikutuksesta työpaikalla. Pysäytin hänet ja esittelin itseni. Hän oli juuri niin maanläheinen ja innostunut, kuin Twitterissä käydyistä keskusteluista olin ymmärtänyt. Keskustelumme ei ollut syvällinen, sen sijaan se kesti vain muutaman minuutin, mutta se teki lähtemättömän vaikutuksen minuun. Siellä, 3 000 muun innostuneen oppijan joukossa, kovan metelin keskellä me kaksi löysimme toisemme ja keskusteluyhteyden. Ainut mitä meidän kohtaamisemme vaati oli halu pysähtyä sekä halu kohdata ja tulla kohdatuksi.

Läsnäolo on yksi coachauksen kulmakivistä. Aito, arvostava läsnäolo on oikeastaan vaatimus onnistuneelle coaching suhteelle ja coachaukselle. Hyvässä coaching suhteessa tehdään molemminpuolinen sopimus halusta olla läsnä coaching tilanteessa ja läsnäololle tehdään tilaa. Läsnäoloa voi parantaa teknisin tavoin: häiriötön tila, laitteet pois. Ennen kaikkea läsnäolo vaatii halun olla läsnä. Halun arvostaa toista ja olla 100% läsnä tilanteessa. Läsnäolo on tietoinen päätös. Tietoinen päätös laittaa oma agenda sivuun ja kiinnostua toisen ajattelusta.

Valmennuksissamme puhutaan paljon siitä, kuinka paljon erilaiset tehtävät ja uuden oppiminen vievät aikaa. Ja aikaahan kun ei ole. Kohtaamiseni Dare to Learn oppimistapahtumassa vahvisti aiemman kokemukseni: läsnäolo ei vaadi tunneittain aikaa. Läsnäolon hetki voi olla pienikin, vain muutaman minuutin. Mutta kahden minuutin täydellinen läsnäolo toiselle henkilölle voi olla todella voimaannuttava kokemus, vaikuttava hetki. Se vaatii vain päätöksen olla tässä.

Lähde siis kokeilemaan läsnäolon huumaannuttavaa voimaa! Ota joka päivä kaksi minuuttia, kun olet vain ja ainoastaan läsnä toiselle, kuuntele ja kiinnostu. Havainnoi, miten läsnäolosi vaikuttaa toiseen. Ehkä jopa innostut olemaan läsnä useammin ja enemmän!

Anna Lönnroth

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste