Opi innostamaan ja energisoitumaan | BoMentis Coaching House

Opi innostamaan ja energisoitumaan

Blogit
blogi

Tiesithän, että kaikki eivät innostu samoista asioista tai samalla tavalla. Samalla meillä on harha, että vain jotkut osaavat olla innostavia ja toiset eivät. Näin ei kuitenkaan ole. JUURI SINÄ voit olla todella innostava ja toisia energisoiva ihminen! Tiedosta se.

Myös sinun on mahdollista innostaa toisia ja energisoitua itse.

On tärkeää ymmärtää, että olemme ihmisinä erilaisia ja eri elämäntilanteissa, ja että me innostumme eri asioista. Oppikaamme arvostamaan yksilöllisiä eroavaisuuksiamme.

Ja silti on olemassa joitain yleispäteviä asioita, joita kannattaa tiedostaa, jos haluaa innostaa ja motivoida toisia johonkin ”uuteen”. Innostuksen herättäminen toisissa voi vaatia erilaisia strategioita, joista tässä on joitakin vinkkejä:

 1. Ole itse innostunut: Jos sinusta itsestäsi näkyy intohimo ja innostus, se todennäköisesti tarttuu myös muihin. On vaikea innostaa muita, jos itse olet turhautunut tai epätoivoinen eli et itse ole innostunut asiasta.
 2. Hymy toimii usein: Kun hymyilet toisille ja viestit omalla kehollasi hyväksyntää, niin harva siitä ärsyyntyy tai turhautuu. Aidolla hymyllä on taipumus taittaa paha mieli keneltä vain.
 3. Innosta positiivisuudella: Positiivisuus tarttuu. Innosta kehuilla. Luomaan myönteistä ilmapiiriä ja asennetta, saat todennäköisesti mörököllitkin mukaan. Kerro pieniä hyviä juttuja ja asioiden puolia. Kaikesta voi löytää jotain hyvää!
 4. Näytä, mikä on mahdollista: Anna esimerkkejä, näytä tuloksia tai jaa tarinoita siitä, mitä voidaan saavuttaa. Tämä voi auttaa muita näkemään mahdollisuudet ja innostumaan.
 5. Kommunikoi selkeästi: Jotta muut voivat innostua, heidän täytyy ymmärtää, mistä puhut. Selkeä ja suora viestintä auttaa muita ymmärtämään ideasi tai näkemyksesi.
 6. Osallista ja kuuntele: Innosta muita osallistumaan prosessiin. Tämä voi olla yhtä yksinkertaista kuin kysymysten esittäminen tai mielipiteiden pyytäminen. Näin he tuntevat olevansa osa jotain, mikä voi auttaa innostumaan.
 7. Rakenna luottamusta: Ihmiset ovat todennäköisemmin innostuneita, jos he luottavat sinuun. Osoita olevasi luotettava ja aito.
 8. Asiantuntemus ja tieto: Tiedon jakaminen ja asiantuntemuksen osoittaminen herättävät usein kunnioitusta ja innostusta.
 9. Ymmärrä, että ihmiset innostuvat erilaisista asioista: Käy keskustelua toisten kanssa heitä innostavista asioista. Ihan varmasti innostutte yhdessä!
  1. Tavoitteiden saavuttaminen: Ihmiset innostuvat, kun he saavat asettaa itselleen tavoitteita ja pystyvät juuri ja juuri saavuttamaan ne. Tämä voi liittyä uraan, henkilökohtaiseen kehitykseen, harrastuksiin tai muihin elämänalueisiin.
  2. Kiinnostava ja haastava työ: Monet ihmiset innostuvat, kun heillä on mahdollisuus tehdä työtä, joka on kiinnostavaa, haastavaa ja tarjoaa heille mahdollisuuden kehittyä. Tällainen työ tarjoaa usein myös henkistä palkitsevuutta ja siksi se synnyttää sisäistä innostusta.
  3. Innostavat ilmiöt ja hähmäiset unelmat: Ihmiset innostuvat, kun he näkevät jotain todella mielenkiintoista, vaikka eivät ymmärtäisikään, mitä se on. Ne näkevät ”näkyjä” ja luovat siitä hähmäisiä unelmia. Heillä voi olla jokin suurempi näky, joka heitä motivoi, vaikka he eivät vielä tietäisikään, mitä se olisi käytännössä.
  4. Luovuus ja itsensä ilmaiseminen: Ihmiset voivat innostua luovasta ilmaisusta, kuten maalaamisesta, kirjoittamisesta, musiikista tai tanssista. Kyky ilmaista itseään luovalla tavalla voi tuoda energisoitumista ja sisäistä tyydytystä.
  5. Uudet kokemukset ja seikkailut: Monet ihmiset innostuvat uusista kokemuksista ja seikkailuista. Ihan vai siksi, että se on uutta. Matkustaminen, uusien paikkojen tai ilmiöiden tutkiminen, uusien ihmisten tapaaminen ja erilaisten aktiviteettien kokeileminen voivat herättää innostusta.
  6. Oppiminen ja oman potentiaalin toteuttaminen: Kun ihmiset tunnistavat omat vahvuutensa ja pääsevät hyödyntämään niitä, niin se innostaa heitä. Mahdollisuus kehittyä ja käyttää oma potentiaaliaan on innostuksen lähde.
  7. Sosiaaliset suhteet ja yhteenkuuluvuus: Ihmiset innostuvat toisten ihmisten kanssa vietetystä ajasta ja hyvistä sosiaalisista suhteista. Positiiviset vuorovaikutukset, tuki ja yhteisöllisyys voivat tuottaa mielihyvää ja onnellisuutta.

Olisiko näistä edellisistä vinkeistä mikään sellainen, millä tavalla saat tai saisit toiset innostumaan? Varsinkin, jos olet esimies, niin tiedosta millainen sinä olet ja millaisia ovat sinun johdettavasi, tiimiläisesi.

Minun voimavarani ja energisoitumiseni lähteeni on ollut hähmäiset unelmat, joista olen innostunut ja innostanut toisia.

Jos ja kun haluat itse oppia innostumaan ja energisoitumaan tai jopa innostamaan toisia, niin tutustu Valmentavat taidot -verkkovalmennukseen, josta todellakin saat hyvät eväät omalle oppimisen polulle.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste