Tähtijoukkueen toimintamalleja – OSA 1 | BoMentis Coaching House

Tähtijoukkueen toimintamalleja – OSA 1

Blogit

Vesa_koko_pptTähtijoukkueeksi haluavan johtoryhmän jäsenet ovat sitoutuneet oman toimintansa kehittämiseen. Keskeisimmät opit ja oivallukset jaetaan kollegojen kesken, koska jokainen tietää, että kehittymismatka on yhteinen juttu. Ohjenuorana tähtijoukkueen matkalla ovat koeteltuun tutkimustietoon ja arjen havaintoihin perustuvat tähtijoukkueen toimintamallit.

Johtoryhmästä ei tule tähtijoukkuetta ilman systemaattista panostusta. Tässä muutama idea kirjastamme Johtoryhmästä tähtijoukkue:

1. Olemme uteliaita

Me tutkimme tietoisesti toimintaamme, nuuskimme ajattelumme katvealueita ja peilaamme ympäristön heikkoja signaaleja. Emme tyydy vain kuulemaan ja lukemaan vaan menemme myös kokemaan reaalimaailman tapahtumia. Me ymmärrämme kokijoina, miten asiakkaamme reagoivat ja tuotteemme/palvelumme reagoivat asiakkaiden käsittelyssä.

2. Opimme kyseenalaistamalla

Me olemme valmiita epäilemään omaa ajatteluamme. Etsimme syvällistä ymmärrystä ja moniulotteista ajattelua. Olemme tietoisia nopean oppimisen merkityksestä kilpailuetuna. Varaamme järjestelmällisesti aikaa uusien asioiden oppimiseen. Meistä jokainen on tietoinen omasta oppimistyylistään.

3. Pohdimme systemaattisesti

Me kohdistamme yhteiseen ja kunkin omaan toimintaan reflektiivistä pohdintaa, koska se on oivaltamisen ja oppimisen keskeisin menetelmä. Toteutamme sitä toistuvasti ja aina tilaisuuden tullen. Ihmettelemme tapahtumia mahdollisimman monesta näkökulmasta.

4. Luotamme toisiimme

Me luotamme toisiimme. Meistä jokainen voi kertoa ryhmässä avoimesti myös itselle epäedullisia asioita. Olemme avoimia, tietoa ei salata eikä piilotella, koska näin liiketoiminnan päätökset ovat realistisella pohjalla. Me toimimme tietoisesti avoimesti asioiden ratkaisemiseksi, ei syyllisten etsimiseksi.

5. Rikastamme vuorovaikutusta

Me emme kilpaile keskenämme vaan luomme yhdessä rikastavaa vuorovaikutusta. Olemme rakentavia. Haluamme tietää, ymmärtää ja hyväksyä toisten erilaiset taustat ja toimintatyylit. Luomme myönteistä henkeä johtoryhmään nostamalla toisiamme. Muistamme nauraa usein, koska vaativa työmme vaatii myös iloa ja keveyttä.

6. Arvostamme kollegojamme

Me puhumme muille toisistamme arvostavasti ja myönteisessä valossa. Tiedostamme vahvasti, että keskinäinen lojaalisuus ja rakentava kulttuuri syntyvät tarinoista, joita me kerromme toisistamme ja ryhmästämme.

Miten näitä viedään arkeen?

Tee pika-arvio miten sinun ryhmässäsi toteutetaan näitä toimintamalleja. Anna kullekin kohdalle kouluarvosana. Jollei tuloksena ole pelkkiä kymppejä, on hyvä kysyä miten näitä toimintamalleja kehitetään? Kysy ryhmältä, mitkä ovat pienimpiä mahdollisia tekoja, joilla voi saada arvosanan nousemaan yhden kymmenyksen. Sitten ehdotuksista toimintasuunnitelma ja toteuttamaan!

 

Johtoryhmävalmennukset ovat ydinosaamistamme. Tutustu valmennuksiimme.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste