Tähtijoukkueen toimintamalleja – OSA 2 | BoMentis Coaching House

Tähtijoukkueen toimintamalleja – OSA 2

Blogit

Vesa_koko_pptJohtoryhmän kehittyminen tähtijoukkueeksi on jatkuvaa yhdessä ajattelemisen kehittämistä. Siitä seuraa yhdessä näkemisen ja tekemisen kehittyminen. Johtoryhmän, joka suuntaa kohti tähtijoukkuetta, tunnistaa seuraavista tutkimustietoon ja arjen havaintoihin perustuvista toimintamalleista:  

 1. Riitelemme rakentavasti
  Me osaamme keskustella myös tunteita herättävistä ja hankalista aiheista yhdessä, avoimesti ja niin perusteellisesti, että yksimielisyys syntyy. Meille erilaiset ja vastakkaiset mielipiteet ovat rikkaus, eivät uhka.
 2. Osoitamme inhimillisyytemme
  Me kohtamme toisemme sekä johtajuuden rooleissa että ihmisinä. Tiedämme, että jokaisella on hyvät ja huonot hetkensä, hyvät ja huonot puolensa. Johtamis- ja joukkuetoveruudessa tarkoituksemme on kohdata toiset kokonaisina ihmisinä eikä vain tavoitteiden toteuttajana.
 3. Pelaamme aina joukkueelle
  Me olemme yksilöinä päteviä ja pystyviä tehokkaaseen yksilötyöskentelyyn, mutta johtoryhmässä työskennellessämme ensisijainen tavoitteemme on yhdessä toimiminen. Muodostamme johtoryhmän näkemykset ja toimintapäätökset yhteisen tiedonkeruun ja yhteisen pohdinnan kautta. Toimimme johdonmukaisesti ja yhdensuuntaisesti kokouksiemme ulkopuolella. Käytämme me-kieltä ja osoitamme yhteisvastuullisuutta.
 4. Valmennamme toisiamme
  Me toteutamme keskinäistä valmentamista ja jaamme työmme ongelmakohdat eli antaudumme toistemme sparrattaviksi. Tarjoamme yksilöinä ja ryhmänä toisillemme valmentavaa työtapaa, olipa kyse henkilökohtaisesta kasvusta tai liiketoiminnan haasteiden ratkaisemisesta. Se on kysymistä ja myönteistä kyseenalaistamista ja ennen kaikkea tilan luomista toisen ihmisen omalle ajattelulle.
 5. Uskomme yksilöissä ja ryhmissä olevaan potentiaaliin
  Me osoitamme myönteistä suhtautumista onnistumisen mahdollisuuksiin. Viestimme uskoa ihmisten kehittymiseen ja luomme valmentavalla johtajuudella intoa toteuttaa huimaavia tavoitteita, jotka vaativat itseltämmekin venymistä. Levitämme valmentavaa kulttuuria tietoisesti koko organisaatiossa.
 6. Teemme kaikkemme asiakkaillemme
  Me olemme sitoutuneet kehittämään organisaatiota ja omaa toimintaamme siten, että asiakkaidemme kokemus tuotteittemme ja palvelujemme laadusta on erinomainen. Olemme kiinnostuneita henkilöstömme ajatuksista asiakaskokemuksen parantamiseksi ja panostamme systemaattisesti asiakaskeskeisen ajattelun juurruttamiseen.
  Yhteistyö on se tekijä, joka erottaa tähtijoukkueen tavallisista johtoryhmistä. Tähtijoukkueen toimintamalleja kannattaa kokeilla!

Vesa Ristikangas & Tapani Rinne, johtoryhmien hoitajat, BoMentis Oy

Teksti perustuu Ristikankaan ja Rinteen kirjaan Johtoryhmästä tähtijoukkue (Talentum), joka ilmestyi 5.2.2014.

Katso myös video, mitä valmentajat sanovat johtoryhmästä ja kasvusta:
http://www.youtube.com/watch?v=Kvn9QGGA-ko

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste