Tiimin startti loistavaan lähtöön | BoMentis Coaching House

Tiimin startti loistavaan lähtöön

Blogit

Nykyajan työelämässä tapahtuu usein niin, että tiimien ja työryhmien jäsenet vaihtuvat nopeaan tahtiin. Miksi? Muuttuvaa maailmaa ja sen myötä muuttuneita työn tekemisen muotoja voidaan pitää yhtenä syynä, mutta tiimin dynamiikalla on myös merkitystä. Yhteen hiileen puhaltaminen ja yhteneväiset mieltymykset toimintatavoista eivät aina ole itsestään selviä asioita.

Mitkä asiat ovat tärkeitä pitää mielessä silloin, kun muutos on tiimin ainoa yhteinen tekijä?

1. Hedelmällinen maaperä

Me BoMentiksessa työskentelemme päivittäin erilaisten tiimien kanssa ja olemme luoneet monia erilaisia työkaluja, joiden avulla esimiehistö ja tiimit pystyvät luomaan tiimiinsä hyvää, hedelmällistä maaperää.

Uuden tiimin kanssa, esimerkiksi sellaisen, jonka jäsenet eivät kovin hyvin tunne toisiaan, on merkittävää keskittyä starttipäivän järjestämiseen, millä tarkoitetaan tiimin yhteisen toiminnan aloitustilaisuutta. Starttipäivän agendana on suunnitella yhteistyön pelisäännöt ja sopia yhteisistä työtavoista sekä tavoitteista.

Starttipäivänä esimiehen tai tiimin vetäjän apuna on hyvä olla ulkopuolinen valmentaja. Lisäarvo ulkopuolisesta valmentajasta on se, että hänen kauttaan tiimi saa uutta näkökulmaa omaan toimintaan ja valmentaja kohtelee tiimiä sekä puolueettomasti että ennakkoluulottomasti. Hän voi tarvittaessa toimia johdonmukaisen keskustelun ylläpitäjänä.

Merkityksellisintä starttipäivässä on se, että luodaan tilaa jokaisen tiimin jäsenen omien odotusten ja toiveiden esille tuomiseen. Tilaisuuden avulla tiimin jäsenet pystyvät rakentamaan keskinäistä luottamusta sekä luomaan tärkeää pohjaa turvalliselle ja hyväksyvälle ilmapiirille.

2. Ryhmädynamiikka ja yksilöllisyys

Me BoMentiksella pystymme vuosien kokemuksella sanomaan, että jos ja kun tiimit pysähtyvät agendan, pelisääntöjen ja tavoitteiden äärelle, silloin luodaan startti loistavaan lähtöön. Ulkopuolisen valmentajan hyöty starttipäivän vetämisessä on siinä, että hän pystyy tarjoamaan innostavaa valmennusta, hyödyllisiä työkaluja ja taustamateriaalia.

Ulkopuolinen valmentaja saattaa myös havaita tiimissä jotain sellaista, mitä tiimiläiset eivät itse kykene näkemään. Kyseessä voi olla jokin pieni, mutta merkittävästi ryhmän dynamiikkaan vaikuttaja tekijä.

Tiimiläiset arvostavat tapaa, jolla ryhmän dynamiikkaan ja yhteistyöhön paneudutaan päivän aikana. Ulkopuolinen valmentaja huolehtii, että jokainen tiimiläinen saa tulla tiimiin ja starttipäivään mukaan omana itsenään – omine persoonineen, toiveineen ja odotuksineen. Starttipäivässä jokaisen tulee saada tulla kuulluksi ja nähdyksi.

Kun tiimiin on luotu hyvä, hedelmällinen maaperä alusta alkaen, on tulevaisuuden menestys paljon valoisampi. Hyvästä hedelmällisestä alusta on erinomaisen hyvä jatkaa ja vahvalle perustalle on turvallista lähteä luomaan uutta.

Tiimihengen luominen on tärkeää ja saavutukset sen mukaisia!

Ole meihin yhteydessä, jos ja kun sinun tiimisi jäsenistö muuttuu. Luodaan yhdessä tiimillesi tukeva alusta ja kunnioituksellinen ilmapiiri!

Tutustu palvelutarjontaamme sekä tiimivalmennuksiimme, ja laita viestiä niin jutellaan!

Asiakastarinoita

Erilaisuus voimavaraksi

Case Kekkilä

Nina Kinnunen on Kekkilä Groupin brändi- ja viestintäjohtaja, joka halusi kehittää omia ja tiiminsä jäsenten yhteistyötyötaitoja itsetuntemuksen kautta.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Kirjanäyte: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmän rautainen valmentaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste