Virtuaalisuus on osa arkeamme – niin myös coachauksessa | BoMentis Coaching House

Virtuaalisuus on osa arkeamme – niin myös coachauksessa

Blogit

Työpaikat, työyhteisöt ovat enemmän ja enemmän virtuaalisia. Fyysinen läsnäolo ei ole enää välttämätöntä tiimityön tekemiseen, vaan vuorovaikutuksen tavat moninaistuvat kiihtyvää vauhtia. Virtuaalitiimihuoneita on jo käytössä yrityksissä ja oppilaitoksissa. Myös virtuaalitodellisuus tulee lähemmäs tavallista työarkea.

Läsnäolo ihmisten johtamisen kulmakivi

Läsnäolo on silti valmentavan esimiestyön ja coachauksen kulmakiviä. Kuinka johtaa valmentavasti tai coachata vaikuttavasti, jos toinen henkilö ei ole fyysisesti läsnä? Miten olla arvostava ja osallistava, uutta ajattelua herättävä etänä?

Miten varaan aikaa läsnäoloon ja vuorovaikutukseen kiireen keskeltä, kun hektisyys on tämän päivän sana: pitää saada enemmän asioita on tehtyä lyhyemmässä ajassa. Näihin kysymyksiin joudumme ottamaan kantaa jo nyt, ei missään kaukana siintävässä tulevaisuudessa.

Kuka määrittelee tarpeen ja siihen toimivan ratkaisun?

Valmentavan esimiehen tulee tarjota aikaansa ja läsnäoloaan tiimiläisensä tarpeeseen. Miten tämä tapahtuu, jos tiimiläisen tarve on saada läsnäoloa etänä?

  • Valmentavan esimiehen tulee oppia käyttämään virtuaalisia välineitä tarjotakseen kokemuksen läsnäolosta, vaikka suoraan fyysistä läsnäoloa ei olisikaan.
  • Aivan samoin coachin tulee vastata asiakkaan tarpeeseen. Läsnäolon muotovaatimus tulee asiakkaalta.

Samalla kuin työntekemisen tavat monipuolistuvat, tulee myös läsnäolon tapojen monipuolistua. Haluamme tarjota asiakkaillemme monikanavaisia ratkaisuja hektisen arjen ja etäjohtamisen haasteisiin. Virtuaalikoulutukset ja online-coaching ottavat huomioon ajanhallinnan haasteet sekä läsnäolon toiveen työelämässä ja arjessa.

Kuinka houkuttavalta coaching kuulostaisi, jos voisit sopia sen joustavasti omien aikataulujesi mukaan ja voisit osallistua tapaamiseen missä vain, vaikka puhelimesi kautta?

Etsitkö yksilöllistä, tarpeisiisi räätälöityä valmennusta organisaatiosi johdolle tai esihenkilöille? Tutustu valmennuksiimme johtoryhmille ja esihenkilöille.

Valmennukset yrityksille
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste