Johtoryhmävalmennus yhtenäisti johtamistyyliä | BoMentis Coaching House

Johtoryhmävalmennus yhtenäisti johtamistyyliä

Case Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Valmennus: Johtoryhmävalmennus

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla havaittiin tarve kehittää esimiesten ja johtoryhmän jäsenten johtamistaitoja. Aluepäällikkö Arjariitta Heikkinen oli tehnyt BoMentiksen valmentaja Vesa Ristikankaan kanssa onnistunutta yhteistyötä jo aiemmin, mikä sai hänet suosimaan BoMentiksen palveluita tälläkin kertaa. Johtoryhmävalmennukseen tuli toiseksi yhteistyökumppaniksi valmentaja Anna Lönnroth.

Asiakaslähtöistä ajattelua

Arjariittaa miellytti erityisesti valmennuksen aikana vallinnut tiivis yhteistyö valmentajien ja valmennettavien välillä. Vesan ja Annan asiakaslähtöinen ajattelu ja yhteissuunnittelu oli erinomaista.

”Niin valmennuksen alussa, välissä kuin lopussakin prosessoimme yhdessä Annan ja Vesan kanssa seuraavia askeleita. Reflektiivinen prosessointi näkyi koko valmennuksen ajan.”

Arjariitan mielestä valmennuksen parasta antia oli saada sen avulla selkeytettyä organisaation toimintatapoja. Valmennuksesta jäivät elämään yhtenäinen johtamispuhe ja yhteiset tavat työskennellä alaisten kanssa.

”Koen valmentajien osuuden yhtä tärkeäksi kuin meidän valmennettavien, sillä kaikilta tarvittiin optimaalista asennetta valmennusprosessissa. Valmentajat veivät meitä valmennettavia oikeaan suuntaan.”

Yhteistyö todennäköisesti jatkuu

Arjariitta oli kaikin puolin tyytyväinen valmentajiin Annaan ja Vesaan ja koko johtoryhmävalmennuksen sisältöön. Yhteistyö oli kokemuksena miellyttävä ja valmennus koettiin hyödylliseksi. Hän näkee yhteistyön jatkumisen mahdollisena, kun koulutuksellisesta tai osaamisen kehittämisen näkökulmasta tulee yhteistyökumppanin etsintä ajankohtaiseksi.

”Jäi sellainen olo, että kun tämän aihepiirin parissa myöhemmin työskentelen, niin palaan mielelläni BoMentikselle asiaan yhteistyöasioiden tiimoilta!”

Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

huolehtii kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialalla on hallinnon lisäksi neljä palvelukokonaisuutta.

Lue lisää johtoryhmävalmennuksistamme.

Kirjanäyte: Johtoryhmästä tähtijoukkue

Johtoryhmän rautainen valmentaja Vesa Ristikangas tarjoaa parannuskeinot ja työkalut uudenlaisen menestyksen rakentamiseen.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste