Luovuutta, yhteistyötä, tuloksia | BoMentis Coaching House

Luovuutta, yhteistyötä, tuloksia

Blogit

Mitä voisimme tehdä, että menestymme yrityksenä vuodesta toiseen? Pixar yhtiön menestyskonsepti on yksinkertainen ja moderni. He osaavat luovuuden taidon. Otetaan heistä oppia.

Pixarissa aloitetaan työt kokoamalla luovat henkilöt yhteen, jonka jälkeen he ideoivat ja tuottavat uusia ajatuksia. Heille ei anneta valmiita suunnitelmia, vaan he saavat kehittää ne itse. Työntekijöitä kannustetaan tuottamaan mitä hulluimpia ideoita eikä pitäytymään perinteisissä menestyskonsepteissa.

Toinen luovuuden ylläpitävä mekanismi on yhdessätyöskentely. Heille painotetaan kollektiivista vastuuta. Yhdessä arvioidaan omia ja toisten tuotoksia. Päivittäin!
Työntekijät näyttävät joka päivä keskeneräisiä työnsä tuloksia toisilleen. Pyytävät ja antavat palautetta sekä oppivat vastaanottamaan rakentavaa kritiikkiä.

Kollegapalaute kannustaa ja innostaa jalostamaan ajattelua ja työtään. Se on polku flow-tilaan, jossa työskentely maistuu ja toimii.

Pixarissa myös valmiita töitä arvioidaan. Jokaisesta lopputulemasta etsitään viisi positiivista ja viisi kehitettävää asiaa. Mitä olisi voinut tehdä toisin? Missä onnistuimme? Palautteeseen opitaan ja siitä eletään. Se on osa arkea.

Johtaminen on mahdollistamista

Siitä on kyse myös valmentavassa johtajuudessa. Pixarissa myös. Työntekijöille annetaan vapaus tulla sellaisiksi, joita he parhaimmillaan ovat, uusine ideoineen. Arviointityön rakenne ja luovuuden kulttuuri varmistavat, että tuloksia syntyy eikä tarvitse turhaan pelätä.
Luovuuden kulttuuri on pitkäjänteistä työtä. Se ei synny itsestään eikä elä kauaa ilman pitkäntähtäimen suunnittelua.

Ajattele, suunnittele ja arvioi – yhdessä kollegojesi kanssa, päivittäin. Onnistumiset odottavat.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste