Onko johtoryhmästäsi ilo kateissa? | BoMentis Coaching House

Onko johtoryhmästäsi ilo kateissa?

Blogit
blogi

Johtoryhmävalmentajana kohtaa aina välillä mitä erilaisimpia johtoryhmiä. Muutama viikko sitten oli valmentamassa erästä johtoryhmää, joka oli valmennusprosessin alkuvaiheessa. Kun seurasin johtoryhmän yhteistä keskustelua eräästä tärkeästä teemasta, ihmettelin näkemääni: Keskustelu oli hyvin verkkaista ja passivoivaa. Energiat olivat tyystin kateissa.

Johtoryhmä sai muutamalla johtoryhmävalmentajan aktivoivalla kysymyksellä hivenen boostia käsittelyssä olleeseen asiaan. Mieltäni jäi kuitenkin kaivertamaan kysymys: Miksi yhdessätekemisen ilo oli hiipunut?

Energia ja sen myötä ilo palasi johtoryhmään, kun valmentaja heilutti taikasauvaa.

No, ei sentään. Mitä siis tapahtui? Johtoryhmävalmentaja ei ole ihmeidentekijä. Usein riittää, kun valmentajalla on riittävästi rohkeutta ja pelisilmää kohdentaa johtoryhmän keskustelu havaittuun ryhmäilmiöön. Ääneen ihmettely energiattomuudesta ja passiivisuudesta pysäytti. Loppujen lopuksi pysäyttäminen johti energiavirtojen liikkeeseen.

Muutamalla johtoryhmän jäsenellä oli jäänyt hampaankoloon muutama päätöksentekotapaan liittyvä asia lähimenneisyydestä. He olivat tärkeässä asemassa ryhmässä. Kun he olivat päättäneet vaieta asiasta, vaikutukset muihin ryhmäläisiin oli ilmeinen. Muissa tiimiläisissä rennon vapautumisen tilalle oli tullut varautuneisuutta, varman päälle pelaamista ja vaikenemista. Kun ryhmässä päästiin käsittelemään jumia aiheuttanut toimintatapa-asia, ilmapiiri muuttui lähes saman tien. Kun energia alkaa patoutua ryhmässä puhumattomuuden alle, ryhmä tekee itsestään pala palalta toimintakyvyttömän.

Entä, jos ette johtoryhmässä suostuisi sopeutumaan, vaan opettelisitte käsittelemään ja puhumaan ryhmään vaikuttavista asioista? Kannattaa ainakin kokeilla.

Ota yhteyttä niin jutellaan!

Opas johtoryhmän kehittämiseen

Lataa opas, jonka avulla pääset johtoryhmän toiminnan kehittämisprosessissa alkuun.

Lataa opas

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste