Systeemistä otetta tiimien menestykseen | BoMentis Coaching House

Systeemistä otetta tiimien menestykseen

Blogit

Coaching on kymmenessä vuodessa kehittynyt tehokkaaksi menetelmäksi johtamisen kehittämiseen. Merkittävää siinä on coachin ja asiakkaan välinen intensiivinen ja tavoitteellinen oppimisprosessi, joka on jo tehnyt vaikutuksen tuhansiin suomalaisiin johtajiin ja esimiehiin. Coachingin vaikutukset ovat käsinkosketeltavia:

  • ”Coaching oli minulle erittäin tärkeä ja avartava kokemus. Se sai minut näkemään asioita laajemmin ja syvemmin.”
  • ”Sain coachiltani vahvistusta omille ajatuksilleni. Olin todella vaikuttunut valmennuksesta. Olen saanut johdettaviltani palautetta, että käyttäytymisessäni on tapahtunut selvä muutos!”
  • ”On etuoikeus, kun saan ajatuksilleni pallotteluseinän ja haastajan. Suosittelen omille esimies-alaisilleni ehdottomasti coachingia.”

Jos henkilökohtainen coaching saa yksilöissä olevan potentiaalin kukoistamaan yllä kuvatulla tavalla, mitä tiimicoachingilla saadaankaan aikaan?

”Tiimien coachaaminen on samassa kehitysvaiheessa kuin yksilöcoaching oli 15 vuotta sitten”, kertoo John Leary-Joyce, globaalisti menestyvän coaching-koulutusyritys Academy of Executive Coachingin toimitusjohtaja. Tiimien coachaamiseen tarvitaan uudenlaista osaamista ja erilaisia taitoja, joissa yhdistyvät tiimissä olevan potentiaalin esillesaanti, tavoitesuuntautunut ajattelutapa ja yhteistyötä tukeva toiminta.

Mikään kehitys ei tapahdu umpiossa. On otettava huomioon pelikenttä, eli systeemi, jossa tiimi toimii. On tietenkin hyvä kehittää sisäistä toimintaa, mutta todelliset rajoja rikkovat muutokset saadaan aikaan menemällä kokonaan uudelle tasolle ja oivaltamalla olennainen työstä. Systeeminen toiminta vie tiimit heidän peruskysymysten äärelle.

Tiimicoaching-ajattelun uranuurtaja John Leary-Joyce painottaa kehitystyössä systeemisten kysymysten voimaa:

  • Kenelle johtoryhmä on tilivelvollinen?
  • Miksi se on olemassa?
  • Miten se palvelee asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla?
  • Mitkä ulkoiset/sisäiset tekijät ohjaavat sen päätöksentekoa?

Systeemisessä kehittämisessä huomioidaan tekojen ja päätösten vaikutukset laajasti eri sidosryhmiin. Systeeminen näkökulma on tuore avain tiimien ja johtoryhmien kehittämiseen.

Systeemisyys on organisaation suhdeverkostojen ja niiden toiminnan rakenteiden monipuolista ymmärtämistä ja hyödyntämistä.

Systeeminen ote coachingissa avaa kehittäjille oven uudenlaiseen, rikkaampaan ja vaikuttavampaan tulevaisuuteen!

Leena Vainiomäki, Sampo Pankki Oyj (vas.) ja Sointu Kallio, Opetusvirasto (oik.)

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste