Toimivan johtoryhmän 4 peruspilaria | BoMentis Coaching House

Toimivan johtoryhmän 4 peruspilaria

Blogit

Hyvän johtoryhmän kaksi välttämätöntä ehtoa

Kommunikointi toimitusjohtajan ja johtoryhmän välillä on välttämätöntä, jotta yhteistyö toimisi parhaimmalla mahdollisella tavalla. Tämä on ensimmäinen peruspilari. Ilman tätä on vaikeaa tehdä hyviä ja nopeita päätöksiä, minkä seurauksena operatiiviset asiat ja kehitykset seisovat paikallaan. Kommunikoinnilla tarkoitan avointa ja arvostavaa keskustelua muustakin kuin faktoista.

Tämän lisäksi kommunikointiin mielestäni kuuluu palautteen antamisen ja vastaanottamisen kulttuuri. Hyvän kommunikoinnin tärkeimpiä taitoja ovat kuuntelu, tilan antaminen ajattelulle, toisen mielipiteen arvostaminen sekä kompromissiin pyrkiminen. Jos kommunikaatio ei toimi, niin ei toimi myöskään johtoryhmä.

Aika keskustelulle

Hyvä kommunikointi ei kuitenkaan riitä, jos aikaa keskustelulle ja päätöksenteolle ei ole. Tiedän omasta kokemuksesta, että kiireisenä aikana yhteiset tapaamiset ovat kultaa kalliimpia. Kun aika on tiukassa ja asioita pitäisi päättää nopealla aikataululla, tärkein työkalu kokemukseni mukaan on hyvin laadittu kokousagenda. Kun agendalle on nostettu tärkeimmät asiat, niin ne saadaan todennäköisesti myös hoidettua pois alta. Jos agenda taas on levällään, niin levällään on myös kokous, kun kaikki yrittävät ymmärtää mistä ollaan puhumassa ja mitä pitäisi päättää.

Miten johtoryhmästä tulee parempi?

Mitä sitten voi tehdä, jos päätökset seisovat ja johtoryhmä on sekasorron partaalla, kun osa henkilöistä ei tule toimeen keskenään? Yksi ratkaisu on se, että kootaan johtoryhmän jäsenet yhteen ja rakennetaan yhteistä ymmärrystä erilaisuuksistamme. Yksi ryhmäläinen saattaa pelätä toista, kun taas toinen tuntee olevansa väärinymmärretty. Tärkeintä on saada kaikki puhaltamaan yhteen hiileen, koska hyvin toimiva johtoryhmä on miltei pysäyttämätön. Kokemuksista ja tuntemuksista puhuminen auttaa, mutta se vaatii rohkeutta! Rohkeus keskustella oikeista asioista oikeilla nimillä ratkaisukeskeisesti on neljäs johtoryhmän peruspilareista.

– Miten edellä kuvatut neljä peruspilaria ovat teidän neljä vahvuutta?

Emil Aalto, Johtoryhmän jäsen

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste