Unelmoi, koska se luo hyvinvointia! | BoMentis Coaching House

Unelmoi, koska se luo hyvinvointia!

Blogit
blogi

Unelmointi on toiveikasta tulevaisuuden kuvittelua – millaista elämä on parhaimmillaan. Unelmoinnissa ihminen kuvittelee tulevaisuuttaan ja pohtii omia toiveitaan, tavoitteitaan ja ihanteitaan. Unelmointia tapahtuu sekä valveilla että unessa. Eli jokainen unelmoi, vaikka ei sitä tiedostakaan, koska jokainen näkee joka yö unia, vaikka ei niitä muistaisikaan.

Valveilla ollessa unelmointi on usein tietoista ja suunnattua, kun taas unissa unelmointi tapahtuu alitajuisesti. Unelmointi on usein inspiraation lähde ja tapa tutkia omia toiveita ja mahdollisuuksia. Yleensä unelmointia ei tehdä tietoisesti, vaan siihen ajautuu eri syistä. Mutta unelmointia voi tehdä myös tietoisesti, valita unelmoida, vaikka ei siltä tuntuisikaan. Unelmointi on tärkeää, koska se auttaa elämään omannäköistä ja onnellista elämää.

Miltä unelmointi yleensä tuntuu?

Unelmointiin liittyvät tunteet voivat vaihdella suuresti riippuen yksilöstä ja unelmiensa luonteesta.

Nämä tunteet vaikuttaa merkittävästi yksilön mielentilaan ja käyttäytymiseen, kannustaen häntä ottamaan riskejä, tavoittelemaan uusia mahdollisuuksia tai arvioimaan uudelleen elämänsä suuntaa.

Yleisimpiä tunteita unelmoinnissa ovat:

 • Toivo ja toiveikkuus: Unelmointi herättää usein toivoa paremmasta tulevaisuudesta, olipa kyse sitten henkilökohtaisista tavoitteista tai suuremmista muutoksista esimerkiksi tiimitoiminnan parantumiseen.
 • Inspiroituminen: Unelmoidessa ihmiset tuntevat usein energisoitumista ja siten sisäistä motivaatiota pyrkiä kohti tavoitteitaan.
 • Ilon ja onnen tunteet: Unelmoidessa ihmiset yleensä kokevat iloa ja onnellisuutta kuvitellessaan mahdollisia positiivisia tulevaisuuden skenaarioita. He eläytyvät tilanteeseen, jossa tämä unelmoitava asia on totta.
 • Jännitys ja uteliaisuus: Unelmointi voi herättää jännitystä ja uteliaisuutta siitä, mitä tulevaisuus voisi tuoda tullessaan.
 • Intohimoa ja kiihkoa: Vahvat unelmat voivat sytyttää jopa syvää intohimoa ja halua saavuttaa itselle merkityksellistä tavoitetilaa.
 • Rauhallisuus ja lohtu: Unelmointi voi tarjota myös henkistä pakopaikkaa ja tuoda rauhaa ja lohtua haastavina aikoina.
 • Epävarmuus ja pelko: Unelmointi voi joskus aiheuttaa epävarmuutta tai pelkoa, erityisesti jos unelmat tuntuvat kaukaisilta tai saavuttamattomilta.
 • Haikeus ja kaipaus: Unelmointiin liittyy haikeutta ja kaipausta, kun unelmat liittyvät saavuttamattomiin ihanteisiin ja asioihin, joita ei voi enää saavuttaa.

Miksi unelmointi on tärkeää?

Unelmat auttavat asettamaan tavoitteita ja luomaan suunnitelmia niiden saavuttamiseksi. Unelmointi tarjoaa iloa ja henkistä vakautta. Joskus unelmointi on emotionaalista pakoa arjen haasteista, ja siksi se on mielen hyvinvoinnille tärkeä taito, koska sillä saa lohtua ja toivoa.

Unelmointi vastaa peruskysymykseemme: Millaista elämää haluan elää? Olenko tyytyväinen tähän vai haluanko jotain enemmän? Unelmat voivat olla suuria, pitkän ajan kuluttua toteutuvia isoja asioita tai pieniä lähitulevaisuudessa toteutuvia mukavia juttuja

Ihmisellä ei toki tarvitse olla unelmia, mutta ne auttavat sisäisen kompassin virittämisessä. Elämistä oman näköiseen elämään. Unelmointi johtaa suuremmalla todennäköisyydellä toivottuihin tuloksiin, jopa näiden unelmien ylittämiseen.

Unelmat voivat olla konkreettisia asioita tai aineettomia. Unelmana voi olla esimerkiksi uuden taidon oppiminen, oman kodin saaminen, ihanan perheen perustaminen tai mieluisen työpaikan saaminen. Unelmointi on siis tärkeää useista syistä.

Unelmoinnilla voit saada lisää:

 • Elämän suunnan ja merkityksen löytymistä: Unelmointi auttaa muotoilemaan elämän suuntaa ja löytämään syvempää merkitystä ja tarkoitusta päivittäisissä toimissaan.
 • Henkilökohtaista kasvua ja itsetuntemusta: Unelmointi auttaa ihmisiä ymmärtämään paremmin omia tarpeitaan, toiveitaan ja tavoitteitaan. Se on yksi tapa tutkia itseään ja omia arvojaan.
 • Emotionaalista hyvinvointia: Unelmointi tarjoaa iloa, toivoa ja siten henkisen pakopaikan. Se auttaa ihmisiä selviytymään stressistä ja ahdistuksesta. Se tuo toivoa ja myönteisyyttä erityisesti haastaviin aikoihin.
 • Motivaatiota ja inspiraatiota: Unelmointi antaa ihmisille tavoitteita ja pyrkimyksiä. Se voi toimia voimakkaana inspiraation lähteenä, ohjaten henkilöitä kohti heidän tavoitteitaan ja unelmiaan.
 • Luovuutta ja innovaatiota: Unelmointi rohkaisee luovaa ajattelua ja johtaa innovatiivisiin ideoihin.
 • Yhteiskunnallista vaikuttamista: Unelmointi ei ole vain yksilöllistä. Se on osa tärkeää yhteisöllistä toimintaa. Tiimiunelmointi on tärkeä osa tiimin rakentamista: Mitä me tiiminä voimme olla parhaimmillaan? Yhdessä unelmoiminen voi inspiroida muutoksia organisaatiossa ja yhteiskunnassa sekä olla katalysaattori myös poliittisille uudistuksille, kun yksilöt ja ryhmät pyrkivät toteuttamaan parempaa tulevaisuutta.

Lyhyesti sanottuna, unelmointi on perustavanlaatuinen osa ihmisyyden inhimillistä kokemusta, joka edistää henkilökohtaista, ammatillista ja yhteiskunnallista kehitystä. Se antaa ihmisille mahdollisuuden nähdä mahdollisuuksia nykyisyyden ja menneisyyden rajoitusten ulkopuolella ja pyrkiä korkeampiin päämääriin.

Unelmat auttavat elämään omannäköistä, onnelliselta tuntuvaa elämää. Unelmoinnista tulee useimmiten hyvä ja lempeä mieli. Se rentouttaa ja auttaa pitämään positiivista virettä yllä, mikä taas auttaa tavoitteisiin suuntautumisessa.

Unelmointi on näky toivosta. Unelmoiva ihminen on useimmiten toiveikas ja myönteinen.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste