Unelmoi rohkeasti! | BoMentis Coaching House

Unelmoi rohkeasti!

Blogit

Mistä sinä unelmoit tänään? Unelman päivänä juhlistamme aivan ihanan nimen kantavia henkilöitä, mutta myös meidän kaikkien unelmia! Unelmoida pitää aina. Unelmointi tekee elämästä kevyempää. Unelmointi antaa toivoa. Unelmoinnista seuraa uusia tavoitteita. Unelmointi piristää ja keventää mieltä.

Unelmat rikastuttavat elämää

Kaikkia unelmia ei tarvitse saavuttaa, eikä se ole elämässä tarkoituksen mukaistakaan. Mieti, jos me kaikki saisimmekin ihan kaiken, mitä toivomme? Mitä maailmasta tulisi silloin? Jos olet katsonut elokuvan Wonder Woman 1984, tiedät vastauksen. Elokuvassa kuvataan melko lentävästi, mutta myös hyvin todenmukaisesti se karu totuus mitä todennäköisesti tapahtuisi, jos me kaikki saisimme kaiken haluamamme. Valtaa janoavat sekoittaisivat maailman järjestyksen ja alistaisivat muut tahtoonsa. Melko nopeasti negatiiviset asiat paisuisivat.

Unelmat on tehty unelmoitaviksi

Eikö elämä olisikaan mallillaan silloin, jos meillä kaikilla olisi rikkautta, valtaa, terveyttä, rakkautta ja mielin määrin kaikkea, mitä ikinä haluammekin? Valitettavasti ei. Jokaiselle meistä unelmat ovat niin yksilöllisiä, että samat asiat merkitsevät käytännössä kuitenkin toisinaan täysin erilaista lopputulosta. Kun minä toivon vaikkapa vaikutusvaltaa omalla alallani, niin toinen toivoo olevansa yksinvaltias maapallolla. Kun minä toivon, että olisi aina taloudellinen turva, toinen haluaa kaikki maailman rahat ja rikkaudet itselleen. Kaikkien toiveet eivät yksinkertaisesti voi toteutua, ainakaan samaan aikaan!

Unelmat on tehty nimenomaan unelmoitaviksi! Unelmoi siis rohkeasti, vaikka näyttäisi miten todennäköiseltä, että et voi koskaan saavuttaa unelmaasi, tai et uskalla tehdä siitä totta.

Unelma työelämästä

Kysyin työkaveriltani, BoMentiksen johdon valmentaja Anna Lönnrothilta, mistä hän unelmoi työelämässä juuri nyt. Vastaus oli aika ihana.

”Unelmoin siitä, että ihmisillä olisi aikaa puhua toisilleen ja kohdata toisensa. Että heillä olisi rohkeutta sanoa mielessään olevat asiat suoraan ja toista arvostaen.
Iso unelmani on työn ja muun elämän tasapaino. Työn tulisi olla tasapainoinen osa omaa elämää, eikä niin että ne ovat kaksi eri asiaa.”

Voisiko työ olla tasapainoinen osa oma elämää? Sellainen osa, joka kulkee aina mukana mutta ei ole paino harteilla tai sellainen velvollisuus joka ”pitää vaan tehdä”? Mielestäni voi.

Pieni unelmointiharjoitus

Tässä pieni unelmointiharjoitus. Tee se rauhassa, vastaten mielessäsi näihin kysymyksiin. Voit myös kysyä tänään kollegaltasi, ystävältäsi tai läheiseltä, mistä hän unelmoi?

  1. Mistä unelmoit nyt? Mikä asia on pinnalla mielessäsi?
  2. Haluatko toteuttaa kyseisen unelmasi? Tai kenen se pitäisi toteuttaa?
  3. Mitä unelmasi toteutumiseen vaaditaan?
  4. Mitä Sinä voit tehdä unelmasi eteen?
  5. Jos ajattelet, ettei unelma voi toteutua, miksi ei? Mikä on todellinen ja konkreettinen syy tuolle mahdottomuudelle?
  6. Sano unelmasi ääneen jollekin.
  7. Ota ensimmäinen / seuraava askel kohti unelmaasi ja tee se heti!

Sitä sanotaan, että mihin keskittyy se moninkertaistuu. Tuo siis unelmasi päivänvaloon, aloita tänään! Pienikin askel eteenpäin vie sinua lähemmäs unelmaasi – vaikka se olisi miten kaukana tahansa!

Lue lisää unelmista

 

Uutuuskirja Valmentava tiimin johtaminen ilmestyy joulukuussa

Valmentava tiimin johtaminen

Yhdessäohjautuvuus ja systeeminen ajattelu onnistumistekijöinä

Ristikangas Marjo-Riitta, Lönnroth Anna, Ristikangas Victoria & Ristikangas Vesa. Alma Talent. 2021.

Valmentava tiimin johtaminen -kirja sisältää lukuisia työelämän arjesta nousevia tarinoita tiimeistä ja niiden johtamisesta sekä useita kymmeniä erilaisia työkaluja sovellettavaksi valmentavana tiimin johtajana.

Lue lisää kirjasta

Seuraavaksi alkavat coaching-koulutukset

Tutustu coaching-koulutuksiimme, joissa voit harjaantua coachingin ammattilaiseksi sekä kehittää työntekijöiden ja erityisesti hr-ammattilaisten coaching- ja tiimityöskentelytaitoja.

Avoimet coaching-koulutukset
Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste