Koulutus antoi uuden uran | BoMentis Coaching House

Koulutus antoi uuden uran

Case Entratum Oy

Koulutus: Systemic Business Coach®

Sairaanhoitajataustan omaavalla Entratum Oy:n yrittäjällä ja nykyisellä systeemisellä business coachilla Ari Kärkkäisellä oli tavoitteena suuntautua hiljalleen terveydenhuoltoalalta pois kohti uutta uraa. Oma yritys pyöri jo taustalla sivutoimisena, mutta hän halusi lähteä kasvattamaan tuota yritystoimintaa entisestään. Samalla palo uuden oppimiseen oli kova.

Parasta oli konkretia ja hyväksyvä ilmapiiri

Ari päätyi Systemic Business Coach® -koulutukseen sattuman kautta. Keväällä 2018 hän ilmoittautui työnohjaajakoulutukseen, mutta sen peruunnuttua jouduttiinkin tarkastelemaan muita vaihtoehtoja. Lopulta Ari löysi itsensä BoMentis, Coaching Housen verkkosivuilta ja sai sitä kautta todellisen kipinän coachingiin.

”Kiinnostuin coachingista selattuani BoMentis, Coaching Housen sivuja. Aluksi olin ajatellut, että työnohjaamisen kautta saisin potkua yritystoimintaani, mutta sitten löysinkin coachingin.”

Ari pitää Systemic Business Coach® -koulutuksen yhtenä parhaana puolena sen konkreettisuutta. Koulutuksessa opiskeltiin paljon käytännöllisiä tosielämän taitoja.

”Yksi opiskelijakollega kiteytti asian sanoessaan, että nyt opiskeltiin oikeita taitoja. Olen samaa mieltä. Parasta koulutuksessa oli ehdottomasti juuri se, että teimme kokeellisia harjoituksia ja opiskelimme taitoja pelkän tiedon kartuttamisen sijaan.”

Ari täydentää, että erinomaisen opiskelumenetelmän lisäksi kouluttaja Vesa Ristikangas sai hiottua koulutusryhmän toimimaan loistavasti yhteen. Mukavat kurssikaverit edistivät myös yhteenkuuluvuuden tunnetta.

”Koulutusporukassa oli hyvä olla ja jokainen sai olla täysin oma itsensä. Sellainen kuin oikeasti on.”

Koulutus sysäsi lähemmäksi omia tavoitteita

Ari Kärkkäinen kokee saaneensa koulutuksesta hyötyä sekä sairaanhoitajan työhönsä, että myös tulevaisuuden rakentamiseen. Hänen isoin tavoitteensa oli saada riittävää osaamista ja uskallusta lähteä toteuttamaan coachingia omassa yrityksessään.

”Olen onnellisessa asemassa, sillä olen onnistunut työllistämään itseäni coachingilla. Minulla on ollut jo yksilöitä ja joitain ryhmiäkin coaching-asiakkaina.”

Systemic Business Coach® -koulutuksen kautta Ari sai vauhtia uusille urasuunnitelmilleen ja tuntee olevansa askelen lähempänä henkilökohtaisia tavoitteitaan.

”Merkittävin koulutuksesta saamani hyöty on ollut se, että olen nyt lähempänä sitä suunnitelmaa ja tavoitetta, että siirryn nykyiseltä toimialalta uusien haasteiden pariin.”

Kannustusta oman polun rakentamiselle

Innostus itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen ei ole Arin tapauksessa laantunut. Usko coachingiin on säilynyt ja uusi koulutus siintää jo horisontissa.

”Ilmoittauduin jo tammikuussa alkavaan Systemic Team Coach® -koulutukseen. Mielestäni on ihan hyvä sattuma, ettei se työnohjaajakoulutus toteutunut, koska nyt koen coachingin olevan enemmän tätä päivää.”

Ari muistelee lämmöllä koulutuksessa vallinnutta kannustavaa ilmapiiriä, jonka luomisesta on kiittäminen aivan erityisesti loistavia kouluttajia Vesa Ristikangasta ja Marjo-Riitta Ristikangasta.

”Koulutus on rohkaissut siihen, että uskaltaa lähteä markkinoimaan itseään coachina ja tekemään töitä coachingin parissa. Lämpimimmät terveiset Vesalle ja Marjo-Riitalle!”

Ari Kärkkäinen, yrittäjä, Entratum Oy

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste