Uuden vuoden lupaukset | BoMentis Coaching House

Uuden vuoden lupaukset

Blogit

Innostuminen on luonnollista

Uuden alun edessä innostuminen on luontaista. Lähes yhtä varmaa on myös se, että innostuminen lopahtaa ja aikomukset jäävät sanahelinäksi. Siksi näin vuoden alussa media on pullollaan uuden vuoden lupauksia, mutta samalla pettymys jo kolkuttaakin oven takana.

Kutkuttava alkutaival

Uuden alku on myös varsin kutkuttavaa: nyt on mahdollisuus johonkin mihin ei ollut ennen. Näin ajattelemme, vaikka jokainen päivä, jokainen hetki, on mahdollisuus muuttaa omaa käytöstään tai tapojaan. Uudessa vuodessa on joka tapauksessa oma viehätysvoimansa. Ydinkysymys onkin, millä saisimme esimerkiksi 20% enemmän lupauksistamme tänä vuonna todeksi viime vuoteen verrattuna?

Vauhtia oivalluttavasta coachingista

Parhaat ohjeet uuden vuoden lupauksien pitämisiin sisältävät samoja elementtejä kuin toimiva coaching-prosessi: konkreettisen tavoitteen sekä kyvyn laittaa tavoite teoiksi. Tavoitteen toimeenpanon kannalta tärkeää on kuitenkin varmistaa se, että sillä on voimaa takana.

  1. Miten merkityksellinen tavoite on sinulle?
  2. Mitä sen saavuttamisesta hyödyt?
  3. Mitä menetät, jos et saavutakaan aikomaasi?

Tahtoenergiaa kaverista

Motivaatiota ja merkityksellisyyttä tarvitaan. Sen rinnalla vähintäänkin yhtä tärkeää on tunnistaa volition voima. Kyse on tahtoenergiasta, jolla saat vietyä aikomasi maaliin. Kun kohtaat kilpailevia sitoumuksia, miten varmistat, että fokuksesi säilyy tavoitteessasi? Volitiota vahvistaa se, jos olet tilivelvollinen jollekin toiselle omista tekemistäsi. Kilautapa siis kaverillesi ja pyydä häntä olemaan kiinnostunut siitä, mitä lupaat tehdä. Raportti tilanteen edistymisestä säännöllisin väliajoin tekee hyvää.

Tavoitteena arvojumppa

Jos haluat tehdä lupauksen, joka takuuvarmasti pitää, tulisi sinun tehdä pieni arvojumppa. Lupaukset, jotka pitävät, perustuvat arvoihisi eli asioihin, joita pidät arvokkaana.

Sen löytäminen, mikä on sinulle oikeasti tärkeää, voikin olla haastavampaa kuin mitä ajattelet. Jos haluaisit liikkua enemmän, mutta et koskaan ”löydä aikaa” sille, joku muu on sinulle vielä tärkeämpää. Omien arvojen löytäminen ja niiden itselle myöntäminen voi olla hyödyllinen harjoitus, vaikka ei uuden vuoden lupausta tekisikään. Ristiriita oman toiminnan ja omien arvojen välillä voi aiheuttaa pitempiaikaista stressiä ja huonoa vointia.

  • Mitä oikeasti haluat elämältäsi?

Haluatko oikeasti innostaa itseäsi?

Jos haluat oikeasti saada tuloksia aikaan, keskity tavoitteiden toteutumisen hallintaan. Aloita päivä vaikka oivalluttavalla itsecoachingilla, jossa pysähdyt kuulostelemaan omia ajatuksiasi kuluneesta päivästä sekä suunnittelemaan huomisen tavoitteen mukaisia tekojasi.

  1. Mitä tavoitteen suuntaisia tekoja teit tänään?
  2. Mitä aiot tehdä huomenna?

 

Tavoitteellista vuoden alkua,

Anna

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste