Tervetuloa BoMentis Coaching Housen uusille sivuille | BoMentis Coaching House

Tervetuloa BoMentis Coaching Housen uusille sivuille

Uutiset

BoMentis Oy täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Kahden vuosikymmenen aikana yritys on kasvanut merkittäväksi valmentavan johtamisen kehittämistaloksi. Tuhannet kohtaamiset johtoryhmien, esimiesten ja työyhteisöjen kanssa vuosien saatossa ovat aktivoineet meitä kehittämään omaa toimintaamme jatkuvasti. Valmentavan otteen vaikuttavuus johtamistyön kehittämisessä sekä tiimin potentiaalin käyttöönoton dynamiikka johtoryhmien kehittämisessä ovat kantaneet vuosikymmenten ajan.

Ensimmäinen vuosikymmen: Valmentava ote todeksi (1999-2009)

BoMentiksen historia alkoi jo vuonna 1999. Marjo-Riitta Ristikangas ja Vesa Ristikangas alkoivat kaksituhattaluvun ensimmäisen kymmenen vuoden aikana kehittää uutta valmennusbusinestä esimiesten, johtoryhmien ja tiimien kanssa. Valmentamisen taitoja aktivoitiin sadoissa eri suomalaisissa organisaatioissa. Coaching saapui virallisesti Suomeen 2000-luvun puolessa välissä, jolloin Marjo-Riitta ja Vesa olivat kantavia voimia jäsentämässä ensin ammatticoachingin ensiaskeleita. Sen jälkeen huomio siirtyi coachingin soveltamiseen esimiesten työn tukena. Valmentavan otteen ydintaidot alkoivat levitä esimiesten kautta organisaatioihin. Coachin roolista tuli merkittävä managerin ja leaderin roolien rinnalle. Valmentava ote paalutettiin ja määriteltiin suomalaisen johtamiskulttuurin suunnannäyttäjäksi: sen ydin muodostui tavoitteellisuuden, osallistavan ja toisia arvostavan toimintatavan summasta.

Tuona aikana julkaistiin vuonna 2008 kirja Asiantuntijasta esimies (Alma Talent, 5. painos, 2016), joka on edelleen olennainen teema esihenkilöiden keskuudessa. Vuonna 2010 ilmestyi Valmentava johtajuus (Alma Talent, 7. painos, 2019) teoksen ensimmäinen painos. Se on säilynyt esimiesten ja johtajien toiminnan kehittämisen kestosuosikkina sekä otettu hyvin vastaan oppilaitoksissa ja yliopiston tarjoamissa kehittämisprojekteissa.

Toinen vuosikymmen: Valmentavan otteen rinnalle systeemisen coachingin nousu (2010-2019) 

Valmentavaa johtajuutta organisaatioihin 

Vuonna 2010 avasimme toimistotilan Espoon Leppävaarassa, ja samalla BoMentis Oy laajensi toimintaansa uusien työntekijöiden myötä. Työ valmentavan otteen edelläkävijänä jatkui organisaatiokohtaisten valmennusten osalta. 2010-luvulla BoMentis keskittyi tekemään asiakkaissa valmentavaa kulttuuria todeksi. Painopiste siirtyi entistä enemmän johtoryhmien ja valmentavan johtajuuden kehittämiseen. Tiimit, joita myös johtoryhmät parhaimmillaan ovat, hyötyvät ihmislähtöisestä kohtaamisesta, jossa aktivoidaan kaikkien ajattelua ja vastuutta yhteisen tavoitteen toteutumisesta.

Loistavien työntekijöiden rooli BoMentiksen onnistumisessa on ollut erityisen merkittävä. Valmentajamme ovat olleet mukana kehittämässä parempaa työelämää yhdessä asiakkaidemme kanssa kuten hyvät ystävät tukevat toisiaan. Yhdessä olemme onnistuneet auttamaan valmentavan otteen levittämistä ja sen merkityksellisyyden noteeraamista organisaatioiden strategisessa kehittämisessä ja johtamistyön arvostuksen nousemisessa.

Yhteisen matkamme varrella valmentajamme ovat kirjoittaneet yhteensä yhdeksän kirjaa, mm. Johtoryhmästä tähtijoukkue (Alma Talent, 2014) ja Valmentava mentorointi (Kauppakamari, 2019) sekä konseptoineet johtajuusarviointityökaluja, mm. Coaching Leadership Pulse®  ja Systemic Leadership Pulse© sekä coaching-työkaluja, mm. Pilari-malli® ja Pilari-korttipakka®.

Coaching-taitoja organisaatioiden sisälle 

Yhtenä keskeisenä osana kohti valmentavaa kulttuurimuutosta ymmärsimme, että kulttuurin muuttaminen tapahtuu parhaiten organisaatioiden sisältä käsin. Siksi ensimmäisen vuosikymmenen taittuessa toista kohden, Marjo-Riitalle syntyi ajatus siitä, että jakaisimme asiakkaista oppimiamme asioita myös muille. Täten syntyi ammatticoachien kouluttamiseen oma yhtiö, Coaching House Finland Oy, jossa keskityttiin erityisesti organisaation sisäiseen tarpeeseen saada lisää coaching- ja valmentavan otteen osaamista systeemisillä työkaluilla. Coaching House onkin kouluttanut Suomeen ammatticoacheja vuodesta 2012 lähtien.

Coaching Housen Systemic Business Coach® -koulutus on tarjonnut valmiuksia HR-johdolle jo kohta 10 vuotta. ICF:n sertifiointiin tähtäävän koulutuksen ytimessä on systeemisen ajattelun ja toimintatavan yhdistäminen coaching-taitoihin. Systeeminen näkökulma on tuonut erityisesti organisaation sisäisille kehittäjille erinomaisen viitekehyksen, sillä ymmärrys organisaation vuorovaikutuksen dynamiikasta ja vaikuttamisen keinovalikoimasta on saanut useat sisäiset kehittäjät vahvistamaan omaa identiteettiään organisaation sisäisinä muutosagentteina. Tästä olemme suuresti mielissämme.

Coaching Housen toimintakenttä on vuosien saatossa laajentunut ja mukaan on tullut myös muita avoimena koulutuksena tarjottavia taitokoulutuksia coaching-taitojen rinnalle; fasilitointikoulutuksia aloitteleville ja kokeneille työelämän ammattilaisille sekä esimiestaitokoulutuksia valmentavasta otteesta kiinnostuneille.

Teemme yhteistyötä coaching- ja valmentavan johtamistaitojen kouluttamisessa mm. Helsingin yliopiston HY+ kanssa. Edelläkävijä-visiomme soljuu erittäin hyvin Helsingin yliopiston HY+:n toimintaperiaatteisiin ja siksi olemme innoissamme kaikesta uudesta, jota voimme yhteisvoimin toteuttaa. Nykypäivän yksi tärkeimmistä teemoista on yhteistyö, jossa toteutetaan yhteistä työtä asiakkaiden hyödyksi.

Entistä vahvempi

Vuonna 2019 haluamme selkeyttää palveluitamme ja vahvistaa brändiämme. Näin ollen jatkamme yhden brändin alla asiakkaidemme toivomuksen mukaisesti. Olemme vastaisuudessa BoMentis, Coaching House Oy. Tule tutustumaan uusiin upeisiin nettisivuihimme www.bomentis.fi

Kolmas vuosikymmen: BoMentis ja Coaching House ylittävät odotuksesi ja saavat yksilöt ja tiimit innostumaan tavoitteellisesta kehittymisestä (2019)

Yrityksen kolmannen vuosikymmenen alkaessa haluamme valmentajien kanssa jatkaa työtämme upeiden asiakkaidemme kanssa. Meille asiakas on paras ystävä, jonka kanssa haluamme tehdä valmentavasta johtajuuuskulttuurista totta – aidolla yhteistyöllä.

Asiakkaan tarpeeseen sovitetut valmennukset sekä avoimessa tarjonnassa olevat coaching-taito-koulutukset muodostavat vertaansa vailla olevan kokonaisuuden. Muutos tarkoittaa käytännössä sitä, että aikaisemmin erilliset Coaching Housen koulutukset sulautuvat nyt osaksi BoMentiksen tarjontaa.

Kiitollisuus on totta!

On hienoa olla tekemässä merkityksellistä työtä. Kun valmentajana on näkemässä yksilöitä ja tiimejä ylittämässä itseään, tulee onnellinen ja kiitollinen olo. Valmentava kulttuuri juurtuu asiakkaiden arkeen. Tiivis yhteistyö on ainutlaatuista ja se palkitsee monin eri tavoin.

BoMentis on meille hyvä, läheinen ja luotettu kumppani. BoMentiksen lähestymistapa kolahti meille, sillä siellä on tasapainossa esimiestyön kaikki erilaiset puolet. He ovat meille valmentajia sekä sparraajia, jotka pystyvät kertomaan meille kuulumisia organisaatiosta.” Merja Ranta-aho, HR-johtaja, Elisa Oyj

Todellisia kehittämisen edelläkävijöitä

Elisa Oyj on meille erinomainen asiakassuhde, koska heidän kanssaan voimme tehdä aitoa yhteistyötä Elisan henkilökunnan tarpeita kunnioittaen ja tulevaisuuden tavoitteista ohjautuen. Kaikki on Elisan kanssa mahdollista, koska siellä arvostetaan oppimista ja ihmisten ammattitaitoa. Kumpa moni alkaisi benchmarkkaamaan teitä, sillä te elisalaiset olette todellisia kehittämisen edelläkävijöitä.” Marjo-Riitta Ristikangas, toimitusjohtaja, BoMentis, Coaching House Oy

Kiitos myös kaikille muillekin asiakkaillemme kahdesta hienosta ensimmäisestä vuosikymmenestä. Teille olemassa olevat ja tulevaisuuden uudet asiakkaamme: Olemme myös jatkossa käytössänne entistä kirkkaammin ja vaikuttavammin. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan tapaamme toimia uusille nettisivuillemme: www.bomentis.fi.

BoMentis eli latinaksi: ”hyvät mielet” ohjaavat meitä tulevaisuudessa entistä vahvemmin saamaan yksilöt ja tiimit ylittämään itsensä. Kannattaa lähteä ylittämään itsensä!

BoMentis-joukkueen puolesta,

Marjo-Riitta Ristikangas, CEO, Co-Founder & Executive Coach & Vesa Ristikangas, Co-Founder & Executive Coach

PS. Juhlistimme pitkää taivaltamme 21.8.2020. Katso juhlamme videoidut puheenvuorot täältä.

Asiakastarinoita

Johtoryhmävalmennus yhtenäisti johtamistyyliä

Case Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Valmennus: Johtoryhmävalmennus

Arjariittaa miellytti erityisesti johtoryhmävalmennuksen aikana vallinnut tiivis yhteistyö valmentajien ja valmennettavien välillä. Vesan ja Annan asiakaslähtöinen ajattelu ja yhteissuunnittelu oli erinomaista.

Lue lisää

Kaikki asiakastarinat

Ajattelun rikastaminen-työkalu

Ajattelun rikastaminen on fasilitaattorin työkalu. Sillä tarkoitetaan ryhmätyömenetelmää, jossa ryhmä ihmisiä työskentelee yhdessä käyttäen hyväksi kaikkien ryhmän jäsenten tietämystä.

Lataa näyte

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste