Arkistot: Blogit | BoMentis Coaching House
Näytä blogit aihealueelta:

Blogikirjoitukset avainsanalla: fasilitointi

Blogit
blogi

Miten saada porukka puhumaan?

Ihmisten kanssa toimiessa on muutamia lainalaisuuksia, jotka aina pitävät paikkansa ja sen lisäksi on hurja kirjo ihmisyyteen liittyvää yllätyksellisyyttä ja asioita, joita ei voi suunnitella. Lue kolme vinkkiä, miten saada porukka mukaan keskustelemaan.

Blogit

Viisi nopeaa vinkkiä virtuaalisen palaverin vetämiseen

Halusimme tai emme, etätyöt ovat kutsuneet useaa meistä. Some on räjähtänyt etätyöhön ja virtuaaliseen fasilitointiin liittyvistä vinkeistä. Ja hyvä niin, koskaan aiemmin hyvät neuvot eivät ole olleet näin ajankohtaisia.

Blogit
podcast

Podcast: Fasilitointitaidot ovat työelämän perustaitoja

Kuuntele podcast, jossa keskustellaan fasilitoinnista ja osallistamisen taidoista. Siinä vastataan mm. seuraaviin kysymyksiin: Miksi fasilitointitaidot ovat työelämätaitoja? Mistä fasilitoinnista on kyse? 

Blogit
video

Mikä ihmeen fasilitointi?

Executive Coach Marjut Alatalo jututtaa videolla Rafael Ristikangasta. Rafaelia kiinnostaa se, että mitä se fasilitointi oikeen on? Voisiko fasilitointitaidoista olla hyötyä? Se ja paljon muuta selviää videolta.

Blogit

Aloitin pohjalta | Minä Fasilitaattorina

Executive Coach Marjut Alatalo jututtaa videolla kolleegaansa Anna Lönnrothia hänen matkastaan fasilitaattorina. Kuinka Anna selvisi alun negatiivisista fasilitointikokemuksista? Se selviää videolta. Videossa Anna antaa myös vinkkejä siihen, kuinka olisi kannattanut toimia toimiessaan erilaisten ryhmien osallistajana, innostajana ja mukaan saajana.

Blogit

VLOGI: Missä tilanteessa tarvitsen fasilitointitaitoja?

Oletko miettinyt, mihin tilanteisiin fasilitointitaitoja voisit soveltaa? Entä millaisessa roolissa olevat henkilöt tarvitsisivat fasilitointikoulutusta?

Blogit
vlog

VLOG: Fasilitointia ei robotiikka korvaa

Haluatko tietää, miksi juuri sinun kannattaisi oppia fasilitointitaitoja?

Blogit

Enemmän asennetta fasilitointiin!

Meillä oli taas kerran aivan mieletön ryhmä oppimassa fasilitointitaitoja! Yksi keskeisimmistä oivalluksista, jonka osallistujat kertoivat saaneensa, oli se, että systeeminen fasilitointi on muutakin kuin työkaluja. Se on muutosta omassa ajattelussa!

Blogit
blogi

Missä tilanteessa tarvitsen fasilitointitaitoja?

Kuulemme päivittäin eritasoista tuskaa siitä, kun viesti ei mene halutulla tavalla läpi organisaatioissa. Tyypillisenä muutos -ja esimiesviestinnän perussääntönä tuntuu olevan toisto: ”Kun sanon 100 kertaa saman asian, niin vasta sitten se menee perille.”

Blogit

Tiimi, joka söi esimiehiä

Kaikkialla säteilee iloisia kasvoja. Toiveikkuus paistaa pitkälle. Vastanimitetty tiiminvetäjä kokee tiimin 12 jäsentä lämpiminä, avuliaina ja innostuneina tulostaan vetämään ryhmää. Elämä hymyilee ja uusi vetäjä mietti, voikohan kasvattaa tiimin tavoitteita, kun ilmapiiri on näin myönteinen. Samalla kuitenkin joku epämääräinen tunne ja epäilys kaivertavat hänen mieltään.

Blogit

Kuusi systeemisen fasilitaattorin keskeistä tavoitetta

Organisaation kyky uusiutua ja saada aikaan tavoiteltuja tuloksia riippuu pitkälti sen kyvystä oppia ja kehittyä. Kykyä tarvitaan erityisesti mutkikkaissa tilanteissa ja viheliäisten ongelmien parissa, jotka helposti lamaannuttavat ja jumittavat organisaation toimintaa.

Blogit

Kaksi keskeistä väärinymmärrystä itseohjautuvuudessa

Itseohjautuvuus innostaa kaikkialla. Esimiesten määrää vähennetään. Henkilökuntaa innostetaan toimimaan oma-aloitteisesti ja aktiivisesti. Tuntuu, että demokraattiset arvot etenevät voimakkaasti. Monessa organisaatiossa tapahtuu kuitenkin samaa kuin 90-luvulla itseohjautuvien tiimien kanssa. Työväki kokee jäävänsä heitteille, menettävän arvotuksensa ja organisaation suunnan olevan kateissa.

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste