Arkistot: Blogit | BoMentis Coaching House
Näytä blogit aihealueelta:

Blogikirjoitukset kirjoittajalta: Vesa Ristikangas

Blogit
blogi

Pohdintaa kirjasta: Työnohjaus ja coaching, tukea työssä onnistumiseen, Päivi Kupias, 2022

Päivi Kupias tarttuu kirjassaan, Työnohjaus ja coaching, systemaattisesti tarkastelemaan kahden keskeisen ohjausmuodon yhtäläisyyksiä ja eroja. Itse koulutettuna työnohjaajana ja business coachina suosittelen tätä kirjaa ohjausalan ammattilaisille ja kaikille, jotka haluavat kehittyä toisten ihmisten ohjaamisessa ja vaikuttamistyössä.

Blogit
blogi

Miksi tarvitaan taitoa pitää suu kiinni?

Johtamisen ja työyhteisöjen kehittäjänä kohtaan lähes päivittäin tilanteita, joissa keskustelun osapuolet alkavat nokitella, selitellä tai puolustella omia tekemisiään. Suu ei pysy kiinni, vaan tilanteessa on pakko kommentoida ja saada sanottua oma tärkeäksi koettu viesti. Miksi kannattaisi välillä pitää suu vaan kiinni?

Blogit
blogi

Tiimicoaching tulevaisuuden kehittämistapa

Tiimicoaching on vahvistumassa yhdeksi vaikuttavimmista tiimien kehittämismenetelmistä. Se on myös yksi nopeimmin kasvavista coachingin aloista tällä hetkellä.

Blogit
blogi

Miten saada lisää vaikuttavuutta johtamisvalmennuksiin?

Jos olet miettinyt, miten paljon rahaa organisaationne on käyttänyt koulutuksiin tai valmennuksiin ja mitä tuloksia on saatu, tämä blogi on tarkoitettu juuri sinulle.

Blogit
video

Vaikuttava johtoryhmän arviointi, Systemic Leadership Pulse© -tähtijoukkueanalyysi

Videolla johdon valmentajamme Vesa Ristikangas kertoo johdon arviointityökalun, Systemic Leadership Pulsen© hyödyistä.

Blogit
blogi

Uskallanko kertoa mielipidettäni johtoryhmässä?

Kokemukset johtoryhmien kanssa työskentelystä ovat osoittaneet sen, mikä lopulta ylläpitää sitä, että tiimit ja johtoryhmät jumittuvat ja kehittyminen lakkaa. Jos oikein yksinkertaistaa, syy on siinä, että valitsemme olla hiljaa.

Blogit
blogi

Miksi tiimicoachingia tarvitaan?

Coaching-osaaminen on sitä, että aktivoidaan hyviä laadukkaita keskusteluja ja yritetään löytää yhteisiä tavoitteita, joihin on helpompi sitoutua. Tiimicoach käsittelee hankalia tilanteita yhdessä tiimin tai ryhmän kanssa ja luo tiimin jäsenten välille avointa keskustelukulttuuria.

Blogit
blogi

Johtoryhmästä tähtijoukkue

Vesa Ristikangas on nähnyt parikymmentä vuotta erilaisia johtoryhmiä ja niiden työskentelytapoja. Joukkoon mahtuu niitä, joissa on käsittelemättömiä ristiriitoja ja jännitteitä ja tarve kehittyä huonosti toimivasta tyydyttävän tason johtoryhmäksi.

Blogit

Miten olla luja ja lempeä johtaja?

Johtajana saa jatkuvasti mahdollisuuksia kehittää omia ihmisten johtamisen taitojaan. Empaattisuus on ok, mutta liikakäytössä empaattisuus alkaa käydä voimien päälle. Vastaavasti on tilanteita, joissa tiukkuus ja jämäkkyys tuottaa parhaat tulokset. Mutta, liikakäytössä jämäkkyys saa ihmiset varomaan... Entä, jos oppisikin yhdistämään empaattisuuden ja jämäkkyyden?

Blogit

Apuja apaattiseen johtoryhmään!

Johtoryhmissä piilee monia johtoryhmän toimintaa hidastavia tauteja. Tällä kertaa tautien kirjoon tulee uusi tulokas, jossa yhdistyvät hypomanian ja aleksitymian oireita. Mistä siis on kyse?

Blogit
podcast

Podcast: Muutoskipuja arjessa

Tässä jaksossa Rafael Ristikangas haastattelee johdon valmentaja Vesa Ristikangasta hänen ajatuksistaan liittyen muutosjohtamiseen. Huomio kiinnittyy Vesan omiin kokemuksiin, jotka ovat syntyneet Korona-pandemian kohtaamisen myötä. Mitkä ovat Vesan kokemusten myötä syntyneet keskeisimmät opit muutosten kohtaamiseen?

Blogit

Kaksi ratkaisua tiimin toiminnan tehostamiseen

Tiimillä oli meneillään tuttuun tapaan vakiopalaveri. Agenda oli olemassa ja sen mukaan oli menty jo pidempään. Tiimin esihenkilö yritti aktivoida keskustelua yhteisistä asioista. Porukka oli hiljaa ja antoi esihenkilön hoidella puheen. Osalla oli tietokone edessään ja he vastailivat maileihinsa. Turhautumista ja palaverin lopun odottelua. Onneksi kohta pääsee jatkamaan omia töitään…

Blogit

MIKÄ MUUTTUI? ICF:n päivitetyt ydinkompetenssit

Vesa Ristikangas keskustelee ICF:n päivittyvistä ydinkompetensseista, jotka ICF julkaisi vuoden 2019 lopussa. Ydinkompetensseja oli aiemmin 11, mutta nyt niitä on kahdeksan kappaletta. Mikä muuttui?

Blogit

Maailma muuttuu: Miten käy tavoitteellisuudelle?

Alkuviikosta fasilitoin keskustelua, jossa toimitusjohtajat pohtivat sitä, miten pandemia on muuttanut heidän tapaansa johtaa omia organisaatioitaan. Hienoja oppeja tuli jaettua ja yhteistä ymmärrystä luotiin tilanteen vaikutuksesta eri tasoilla. Yksi näkökulma herätti kuitenkin erityistä mielenkiintoa ja mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

Blogit

Tutkimusnurkkaus: Miten virtuaalisuus vaikuttaa tiimin jäsenten toimintaan?

Kiinnostava tutkimus julkaistiin vuoden 2020 alussa – siis ennen pandemian kokemuksia. Tutkimuksen kohteena olivat 13 tavallista tiimiä, jotka toimivat 5 viikkoa intensiivisesti virtuaalisesti. Tutkimuksen ytimessä oli selvittää, miten siirtyminen virtuaalitiimeihin vaikutti erityisesti yksilölliseen käyttäytymiseen tiimissä ja sen myötä tiimin suorituskykyyn ja tavoitteisen saavuttamiseen. Tiimitoimintaa arvioitiin mm. Big Five -persoonallisuustestin avulla.

Blogit

Podcast: Coaching esihenkilön työkaluna?

Peter Peitsalo ja Vesa Ristikangas keskustelevat coachingista erityisesti esimiehen näkökulmasta. Mitä lisäarvoa coaching-osaaminen tuo esimiestyöhön?

Blogit

Kaikki tietävät ongelman, ratkaisuun ei osallistu kukaan – johtoryhmävalmennus haastaa vaikenemisen kulttuurin

Pitkä yhteinen historia oli tuonut johtoryhmän pisteeseen, jossa arkinen työ sujui mutta todelliset hankaluudet jätettiin käsittelemättä. Kun vaiettuihin ristiriitoihin vielä lisättiin selän takana puhumisen tapa, ei tuloskunnon heikentymistä juurikaan tarvinnut ihmetellä.

Blogit

VLOGI: Miten sinä annat palautetta?

Katso videolta kolme latistavaa palautetta sekä arvostava palaute, joka on annettu Palautteen antamisen Rautalankamallin© mukaan. Tunnistatko oman tyylisi antaa palautetta?

Blogit

Tiedenurkkaus: Why Feedback Rarely Does What It’s Meant To

Palautteen antaminen on yksi vakioaiheista johtamisen kehittämisen saralla. Palautteen antamiseen liittyy uskomuksia, jotka vahvistavat entisestään sitä, että epäonnistumisia tapahtuu paljon.

Blogit
blogi

Onnellinen johtoryhmä – utopiaako?

Onnellisuus ja johtoryhmä eivät lähtökohtaisesti ole sanapari, jotka liittyisivät kovin luontevasti toisiinsa. Näin Onnin nimipäivän ratoksi, lue pohtimiani muutamia konkreettisia näkökulmia, miten johtoryhmä voisi ottaa askeleita kohti onnellisuutta. 

Ota yhteyttä

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Tietosuojaseloste